Tilrettelagt alderdom

Venstre ønsker et variert tilbud innen eldreomsorgen, der vi legger til rette for at folk skal få bo i eget hjem så lenge de ønsker og har mulighet til det, samtidig som det skal være sykehjemsplass til alle som trenger det. Og mellom de to stadiene, trengs det flere trinn som gjør at overgangen blir gradvis og tilpasset det faktiske pleiebehovet som den enkelte har.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Av Boye Bjerkholt, ordførerkandidat for Skedsmo Venstre

Eldre, gamle

Foto: Microsoft

Et viktig tiltak er å etablere bofellesskap for seniorer med boliger som er livssyklustilpasset. Slik kan eldre bo lenger i eget hjem, med naboer som er i samme livsfase.

På Skedsmokorset, hvor det nå skal etableres nye omsorgsboliger, skal det også bygges private tilrettelagte boliger for eldre i nær tilknytning til det kommunale tilbudet. Det gir økt fleksibilitet for den enkelte, som kan få en mer gradvis overgang til et mer pleieintensivt tilbud. Dette ønsker vi å få til flere steder i kommunen.

For Venstre handler dette om å skape en større helhet i det totale tilbudet til eldre, fra de første behovene for hjemmehjelp melder seg til behovet for sykehjemsplass slår inn. Alle i Skedsmo skal få den hjelpen man trenger, og det er viktig at man har trygghet for at det er slik. Men det er ingen grunn til ikke å legge til rette for at de som ønsker å bo i egen bolig, kan fortsette å gjøre det så lenge som mulig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**