Les om Venstre i Kristiansand Avis

I forrige ukes utgave av Kristiansand Avis, fikk alle partiene mulighet til å presentere sine viktigste saker foran høstens kommunevalg. Innenfor et tildelt antall ord, viste partiene frem sine visjoner for Kristiansand de neste fire årene. Her kan du lese den teksten Venstre sendte inn til avisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Dag Vige

Foto: WestFoto

Kjære kristiansander!

Her er Venstres to viktigste saker ved høstens valg: Vi vil gjøre noe for de som trenger det mest — og vi vil satse på utvikling av Kvadraturen.

Kvaliteten på et samfunn skal måles etter hvordan vi tar vare på de svakeste. En politikers viktigste oppgave er å hjelpe de menneskene som faller utenfor eller ikke klarer seg selv. Når 89 år gamle Ingrid ikke kan leve i egen bolig, skal vi likevel sørge for at hun får en god alderdom. Når 48 år gamle Øyvind lever på gata, med døden i hvitøyet etter 30 år som rusmisbruker, er det vår jobb å tilby behandling og verdighet. Og når 5 år gamle Anne lever i et hjem som ikke kan ta vare på henne, må vi ha et barnevern som vil hjelpe henne å få tryggheten og barndommen tilbake. Vår aller viktigste jobb er ikke å gjøre noe for folk flest — men å gjøre noe for dem som trenger det mest. Eldreomsorgen, rusomsorgen og barnevernet er tre av de viktigste sakene de neste fire årene.

Vår andre prioritering er utvikling av Kvadraturen. En storby trenger et levende sentrum der vi både bor, jobber, handler og opplever. En slik by trenger åpne rom for mennesker — samtidig som bussen og bilen både må komme frem og parkere. Vi vil lage gågate i Skippergata, flytte parkeringen fra gateplan og inn i parkeringshus, og forlenge Markens som gågate eller gatetun ned til sjøen. Øvre og Nedre Torv trenger mer liv og ny aktivitet. Det åpne byrommet må være et sted vi vil være — ikke bare et sted vi går gjennom. Et sted der vi treffer torvhandlere, nyter god mat og drikke — og et sted der kulturopplevelsene står i kø.

Vi håper du vil vurdere Venstre 12. september. Les mer om vår politikk og våre kandidater på: www.kristiansand.www.venstre.no.

Godt valg!

– Hele avisen finner du digitalt på nett ved å trykke her
– Hva Venstre mener med å sette de som trenger det mest – før folk flest, kan du lese mer om her.
– Hva Venstre vil med byutvikling og Kvadraturen, kan du lese mer om her.
– Vil du lese hele Kristiansand Venstre program for de neste fire årene, finner du det her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**