Ikke mobb folkene våre!

Jeg er for at kommunalt ansatte skal ha ytringsfrihet. Derfor er det greit at oppmålingssjef Gunnar Gundersen sier sin mening om tomtesituasjonen, selv om det ikke er hans ansvarsområde. Han har rett i at det er lite kommunale tomter for tiden, men tar feil når han sier at “der er heller ikke så mange fremtidige felt for større arealer”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Steinuttak i Nordmarka. Fremtidige næringstomter?

Foto: Tor Inge Jøssang

Ansvaret for kommunale tomter ligger hos Bygg og eiendom, som jobber hardt for å få ut nye tomter etter mange års interne kapasitetsproblemer. Oversikten over regulerte boligfelt ligger hos planavdelingen i Forvaltningsenheten.

Rådmannen og jeg var enige om at det var viktig å gi et presist bilde over tilgangen på boligtomter. Alle ansvarlige i kommunen bidro til å framskaffe den oversikten som kommunalsjef Åge Løsnesløkken tok på seg å formidle til Grimstad Adressetidende. Løsnesløkken har ikke vurdert situasjonen med et eneste ord, bare formidlet fakta til avisen.

Boligbehovet i Grimstad er ca 200 boliger i året. Kommunens oversikt viser at 663 boligtomter og leiligheter er ferdig regulert. Regner man med alt som er under regulering, kan man legge til rundt 2000 enheter, selv om det vil ta år før alt er klart.

Dette er fakta, men åpenbart dårlig nytt for den som ønsker å framstille situasjonen annerledes. For ordførerkandidat Per Svenningsen fra Arbeiderpartiet svarer med å angripe og mistenkeliggjøre kommunalsjefen. Hør bare: “et forsøk på å bortforklare”, “kommunalsjefen deltar i en dekkoperasjon for å tåkelegge”, “ille hvis fakta- og fagkunnskapen til vår kommunalsjef ikke er bedre enn dette.”

Ikke det spor bedre er Hans Petter Gilje, som etter å ha skrytt av Gundersen (som han er enig med) som “en erfaren og respektert mann” (som jo er sant) forsøker å latterliggjøre kommunalsjefen: “Åge er også en hyggelig kar, men han beroliget meg ikke”. Dette minner veldig om hvordan gammeldagse menn en gang pleide å omtale dyktige kvinner som de følte seg truet av. Nå mangler det liksom bare et innlegg som også forteller at kommunalsjefen er så søt når han er sint.

Mange bidro til å få fram en nøyaktig oversikt over tomter på kort tid. Resultatet er kommunens beste kunnskap om situasjonen, og hvem som tar oppgaven med å formidle dette kan være tilfeldig.

Som ordfører er jeg sammen med kommunestyret kommunens øverste arbeidsgiver. Derfor er det viktig for meg å si: Uansett hvem av våre medarbeidere som får oppgaven med å formidle informasjon eller stå fram, forventer jeg at de møtes med saklighet og respekt. Den tid da man uimotsagt kunne rakke ned på ansatte i Grimstad kommune er forbi.

Per Svenningsen bør spesielt merke seg at siden sist han var ordfører har kommunen innført åpenhet, redelighet, respekt og mot som kjerneverdier. De er nå godt forankret i en organisasjon som blir stadig bedre – og som velfortjent begynner å føle seg stolt. De er jeg stolt av!

Venstres førstekandidat, ordfører Hans Antonsen

Foto: Eirik Antonsen

Hans Antonsen
Ordfører (Venstre)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**