Venstres 10 punkter for bedre miljø

Klima og miljøpolitikk er viktig for Venstre. Kommunene rår over tiltak som kan redusere rundt 20% av klimautslippene. Vi må snarest få i gang arbeidet med en aktiv lokal klimapolitikk. Vi må også arbeide for gode forhold for friluftsliv og ta vare på det unike bymiljøet i kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Miljøinnside

Her finner du Haugesund Venstres 10 punkter for et bedre miljø:

•Klimanøytral kommune
Venstre vil at Haugesund skal bli en klimanøytral kommune innen 2040. Da må vi få på plass klimaplanen så snart som mulig.

•Redusere privatbilismen
Privatbilismen er en stor forurensingskilde og krever store arealer i en liten kommune. Derfor må vi redusere bruken av bil der privatbil ikke er nødvendig.

•Økt satsing på kollektivtransport
Vi må få på plass bedre kollektivløsninger, både i Haugesund og i regionen. Venstre vil arbeide for at regionen skal kunne få midler fra belønningsordningen for kollektivtrafikk.

•Flere og bedre sykkelveier
Venstre vil gjennomføre en 15 punkts plan for økt bruk av sykkel. Flere og bedre sykkelveier er en viktig del av denne planen.

•Sikre områder til friluftsaktiviteter
Vi vil arbeide for et tett samarbeid mellom kommunen, fylkeskommunen og statlige etater for å realisere reguleringsplanen for Vibrandsøy.

•Ta vare på det unike bymiljøet
Vi må ta vare på vårt unike bymiljø. Både enkeltbygg og miljøer må vernes for framtiden. Vi må åpne for fleksibel bruk av eksisterende bygninger i sentrum.

•En ren by
Venstre vil ha en ren by. Vi trenger flere avfallsdunker og vi vil vurdere gebyrer for forsøpling.

•Nei til firefeltsveg i Karmsundsgata
Venstre sier nei til firefeltsveg i hele Karmsundsgatas lengde. Vi må heller arbeide for alternative løsninger og bedre avkjøringsveger.

•Mer ren energi
Venstre vil kartlegge potensialet for energiøkonomisering og produksjon av ren energi.

•Tett politisk oppfølging
Venstre vil ha tett politisk oppfølging av miljøsaker. Miljøhensyn skal veie tyngst når ulike utbyggingsplaner skal behandles. Det nye plan- og miljøutvalget skal føre en aktiv miljøpolitikk.

Hva har vi gjort?

Det er lett å presentere positive forslag i en valgkamp. Vi mener at politikere og partier også må vurderes basert på hva de har gjort, ikke bare på hva de lover å gjøre.

I forrige periode har Venstre blant annet foreslått følgende tiltak i tilknytting til miljøspørsmål:

Fremmet forslag om ny regulering av arealene på Vibrandsøy.
Bevilget midler til sykkelveier i sentrum.
Fremmet forslag om, og stemt for forslag om å avvise reguleringsplaner som bryter med bestemmelsene i sentrumsplanen.
Fremmet interpellasjon om beplantning i Djupadalen og fått flertall for dette.
Fremmet forslag om flere ladestasjoner for el-biler i kommunale parkeringsanlegg og fått flertall for dette.
Gått inn for å redusere antallet gateparkeringsplasser i Haugesund sentrum, til fordel for et større sentralt parkeringsanlegg under bakken.
Fremmet interpellasjon om miljøvennlige energiløsninger i nybygg.

Av ulike grunner har arbeidet med klimaplanen for Haugesund tatt lenger tid enn planlagt. Det er derfor viktig at vi i denne perioden får klimaplanen på plass. Venstre vil bidra til dette. Vi vil også fortsette arbeidet med å sikre et godt bymiljø i Haugesund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**