Bred støtte for skoleforslag

Venstre får støtte for sine forslag om å styrke skolen som integreringsarena. – Venstre har helt rett i at skolen trenger flere lærere med minoritetsspråklig bakgrunn, sier nestleder i Utdanningsforbundet Ragnhild Lied.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 - Venstre har helt rett i at skolen trenger flere lærere med minoritetsspråklig bakgrunn, sier Utdanningsforbundets nestleder Ragnhild Lied.

– Venstre har helt rett i at skolen trenger flere lærere med minoritetsspråklig bakgrunn, sier Utdanningsforbundets nestleder Ragnhild Lied.
Foto: Utdanningsforbundet

Også kunnskapsministeren har uttalt seg positiv til Venstres forslag. Mandag presenterte Venstres leder Trine Skei Grande 12 tiltak for å styrke skolen som integreringsarena.

Vil øke lærerrekrutteringen
Ett av Venstres tiltak for å styrke skolen som integreringsarena er å øke rekrutteringen av lærere med minoritetsbakgrunn.

 TV2 rapporterte om Venstres skolesatsing. Se lenke i teksten til høyre.

TV2 rapporterte om Venstres skolesatsing. Se lenke i teksten til høyre.
Foto: TV2

• Se innslag TV2: Vil rekruttere flere lærere med minoritetsbakgrunn.
• Les Utdanningsforbundet: God skolesatsing fra Venstre

– Det er veldig viktig at de elevene som har en annen kulturell bakgrunn ser speilbildet av seg selv også ved kateteret, sier Skei Grande. Hun ønsker en særskilt satsing på rekruttering av lærere med minoritetsspråklig bakgrunn og styrking av flerkulturell kompetanse i skolene.

Økt lønn som rekrutteringstiltak
Venstre foreslår blant annet å bruke økt lønn for å rekruttere flere lærere med flerspråklig kompetanse.
– Dersom skolen mangler etterspurt kompetanse innenfor for eksempel minoritetsspråk, må vi være villig til å bruke økt lønn for å få tak i denne kompetansen, sier Skei Grande.

• Les Venstres 12 forslag om å styrke skolen som integreringsarena

– Vi vil også se på om vi kan bruke stipender og nedbetaling av studiegjeld for å sørge for at flere ungdommer med innvandrerbakgrunn velger læreryrket som karriere, sier Trine Skei Grande til TV 2.

Overfor TV2 avviser hun at Venstre med dette forskjellsbehandler lærerne.

– Jeg tror ikke lærere vil føle at det er forskjellsbehandling, hvis det er forskjellsbehandling på bakgrunn av kunnskap. Kunnskap er en så viktig del av læreres liv, at det vil man ha forståelse for. Men kanskje de får en ekstra «drive» til å skaffe seg ekstra kunnskap og ta etter- og videreutdanning, sier Skei Grande til TV 2. Hun understreker at belønningsordningene også skal gjelde etnisk norske lærere med flerspråklig kompetanse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**