Biblioteksfilialene i Bergen må styrkes!

Bibliotekene er en viktig del av lokalsamfunnet i Bergen som kunnskapsformidler. Et godt bibliotektilbud forutsetter at bibliotekene er velutstyrte, teknologisk oppdaterte og velbemannede med kvalifisert personale.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Trond Tveiten

Foto: Tallak Rundholt

I juni hadde Venstre en landsomfattende kunnskapskampanje der vi besøkte kunnskapsinstitusjoner, deriblant flere biblioteker i Bergen. Selv besøkte jeg Åsane og Landås biblioteksfilialer. Inntrykket fra alle bibliotekene er at de er populære blant befolkningen, de har et moderne tilbud og engasjerte ansatte som står på uanfektet av lite ressurser og trange kår. Det kom imidlertid frem at biblioteksfilialene utenom hovedbiblioteket er blitt kraftig neglisjert over flere år. Utbyggingen av hovedbiblioteket var viktig og helt nødvendig, likefullt har dette grunnet et trangt biblioteksbudsjett gått på bekostning av biblioteksfilialene i bydelene.

Gode, lokale bibliotekstilbud
Bokbussen ble i fjor lagt ned og utviklingen ved filialene har stått stille siden den visjonære biblioteksfilialen ble lansert i 1995. Få av tiltakene i planen for filialene er gjennomført. Filialene har siden den gang fått stadig mindre midler å rutte med på tross av flere besøkende og flere oppgaver.
Biblioteket har en veldig viktig oppgave i lokalsamfunnet som formidler av kunnskap og medier. Bibliotekene har for eksempel en viktig oppgave innenfor integrering og fremheving av leserglede. Det er viktig at dette tilbudet finnes lett tilgjengelig i folks nærhet. Etter Venstres mening er byrådets bibliotekspolitikk med nedbygging av bibliotekstilbudet i nærområdene helt feilslått. Dette vil Venstre rette opp i neste valgperiode.

Trond Wathne Tveiten,
8. kandidat for Venstre i Bergen

Innlegget sto på trykk i Byavisen og i Sydvesten tirsdag 30. august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**