Større forutsigbarhet for Ytre riksveg

Forutsigbare fergeruter og kapasitet er av de konkrete tiltak fylkeskommunen faktisk kan bidra med for innbyggerne, turistene og for reiselivsnæringen på Senja, mener Venstres førstekandidat.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Roar Sollied, Troms Venstre:

Det må være forutsigbarhet i tilbudet når vi profilerer Ytre riksveg. Det betyr at vi må ha tilgjengelige ferger og de må være store nok, slik at ikke tilbudet markedsføres negativt av brukerne. Det er vi lite tjent med. Man må også tenke på de ansatte som står i førstelinjen for kritikk ved alle innstillingene og forsinkelsene.

Primært mener Venstre at vi må få til en lengre sommersesong. Det eneste forbeholdet for en eventuell helårsforbindelse vil være at man ikke fjerner hurtigbåtruta Lysnes-Tromsø. Det er verken næringslivet eller befolkninga tjent med, iallfall ikke eldre og de aller yngste som ikke bru ker bil.

Troms Vernstre vil være positiv til fergeforbindelsene når det skall vurderes videre drift etter at prøveperioden er over. Det er av de konkrete tiltak fylkeskommunen faktisk kan bidra med for innbyggerne, turistene og for reiselivsnæringen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**