Skole + næring = Framtidig velferd

Som politikere bør vi ta på oss et større ansvar for at fremtiden skal se lys ut.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Vi må være mer opptatt av å skape ressurser. Dessverre er debatten i alt for stor grad preget av krangel om fordeling av eksisterende goder. Dessuten er det destruktivt å sette enkelte grupper opp mot hverandre. Dette hindrer at vi er fokusert om det vi sikkert alle er opptatt av, nemlig og ha mer til fler.
Vi må investere i fremtiden, ved å satse på de unge og gi dem gode forutsetninger for læring og kunnskapsutvikling. Som fremtidsoptimister, tror vi i Venstre at ny teknologi vil være med på å gi oss både et bedre helsevesen, mer effektiv og miljøvennlig samferdsel og ikke minst et godt velferdsapparat også i årene som kommer.
En av grunnene til finanskrisen er rett og slett at vi har levd over evne. Vi har brukt av den beholdningen som skulle vært investert i fremtidige arbeidsplasser og trygghet for de neste generasjoner. Det er dette ungdomsopprøret ute i Europa handler om. De møter en voksentilværelse med høy arbeidsledighet og tomme statskasser. I Norge kan vi foreløpig utsette den verste krisen, det er utelukkende fordi olje-potten vår er så stor. Hvis vi ikke snur utviklingen nå, er det våre ungdommer som kommer til å stå overfor en usikker fremtid om få år.
Derfor tror vi i Venstre at skolen og utdanningsinstitusjonene må være i tettere dialog med næringslivet og at vi som politikere må tilrettelegge for en god læringsarena, – gjerne livet ut.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**