Motmakt i Drammen

Lokalvalget dreier seg ikke bare om hvem som skal sitte i kommunestyret men også om hvilke krefter du vil skal styre Drammen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Aftenposten bringer oss oversikten over hvilke gaver de politiske partiene mottar fra forskjellige donorer til å drive valgkamp for. Arbeiderpartiet troner suverent på toppen med drøye syv millioner i motatte gaver, hovedsaklig fra LO og forskjellige underavdelinger av LO.

Drammen Venstres vaffelvogn

Foto: Kjell Hausmann

Shipping

Førstekandidatene med modell av Drammen havn

Foto: Torbjørn Tandberg

På andre plass finner vi Senterpartiet med motatte gaver på over 1,3 millioner kroner. Hovedsaklig fra Fagforbundet. Også SV mottar store gaver fra fagforeninger. Høyre og Frp mottar hovedvekten av sine bidrag fra privat næringsliv. Hvor spesiellt Høyre har en stor andel av gavene fra shippinginteresser.
Venstre har i 2011 motatt 20000 kroner fra private donorer, ingenting fra fagforeninger eller shippingindustrien.

Uavhengig parti
Jeg skal ikke bruke innlegget til å henge med hodet. Jeg er faktisk stolt av dette. Venstre er et uavhengig parti som drives av medlemmene. I Drammen betaler kandidater selv deler av utgiftene til trykking av brosjyrer. Venstrevogna vår har Ulla Nordgarden selv betalt og vaffelvogna er skrudd sammen av et ivrig medlem i sommerferien.

Idealisme
Drammen Venstres valgkamp matcher de store partiene. Vi er vel så synlig som de som har et tiganger så stort budsjett. Innsatsen er bygget på idealisme, pågangsmot og kreativitet. De beste egenskaper for hvordan vi også ønsker å styre Drammen.
Klarer man å få mye ut av lite slik vi i Venstre har for vane, så er det også lettere å få til bedre skole, sosiale tjenester og byutvikling ut av lite penger.
Valget handler om maktfordeling. Skal vi fortsette å stemme på de som har sterke økonomiske støttespillere. Eller er det viktig å omfordele makten litt? Det er ditt valg!

Ståle Sørensen

Foto: Torbjørn Tandberg

Ståle Sørensen bystyrekandidat Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**