Fallitterklæring fra Helse Finnmark

Det er med stor forundring man nå mottar nyheten om at Helse Finnmark skal kutte tilbudene til de svakeste for å spare 25 mill. Dette må da være tidenes fallitterklæring fra Helse Finnmark, sier leder i Finnmark Venstre, Terje Soløy.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


-Underskuddet i helseforetaket kan ikke skyldes annet enn en totalt feilslått prioritering. Det må da være mulig å finne andre løsninger enn å kutte i tilbudene til rusomsorg, psykiatri og ambulanse. Venstres fylkesleder er ikke imponert, og sier at Ambulansetjenesten som allerede er bemannet til det minimale, er å karakterisere som innsatsstyrken i et hvert helseforetak. Her tåles det ikke flere kutt.

-Rusomsorg og psykiatri er helsetjenester som også er skåret inn til margen allerede. Det er de svakeste i samfunnet som nå må lide, kanskje på grunn av byråkratisk overbemanning. Det er nå å håpe at styret i Helse Finnmark tar alle signaler alvorlig, og finner bedre løsninger for innsparing, enn å foreta kutt i tilbudene. Vi kan ikke fortsette å leve med et helseforetak som er totalt ute av styring sier leder i Finnmark Venstre, Terje Soløy til slutt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**