Et liberalt Kristiansund

– Kristiansund Venstre ønsker oppriktig å gjøre Kristiansund mer liberalt de neste fire årene. Vi ønsker det fordi vi mener det vil være det beste for byen, regionen og alle dens innbyggere. For deg og meg – og de som kommer etter oss. For å få dette til ber vi om din stemme i lokalvalget 2011.
Dette skriver Toivo Brennløkken, listekandidat til Kristiansund Venstre, i et leserbrev i Tidens Krav 29.august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Hele leserbrevet kan leses her:

Toivo Brennløkken

Foto: tb

Et liberalt Kristiansund

Kristiansund Venstre ønsker oppriktig å gjøre Kristiansund mer liberalt de neste fire årene. Vi ønsker det fordi vi mener det vil være det beste for byen, regionen og alle dens innbyggere. For deg og meg – og de som kommer etter oss. For å få dette til ber vi om din stemme i lokalvalget 2011.

Vi ønsker at Kristiansund utvikles mye mer i retning av en by preget av grønne verdier. Dette vil blant annet bety at det tas mer hensyn til bomiljø og bydelsutvikling ved planlegging av nye trafikkløsninger samt å ha spesiell oppmerksomhet på kollektivtrafikk og trafikksikring sett fra barna sitt ståsted. At friområder tas vare på ved at også randsonen til næringsareal tar hensyn til friområdets intensjon. For å underbygge viktigheten av en offensiv miljøpolitikk vil Venstre at kommuneforvaltningen i Kristiansund skal være klimanøytral innen 2018.
Vi ønsker at Kristiansund skal bli en enda mer levende by. I dette ligger en ekte vilje til å være offensiv på å utvikle et allsidig sentrum rundt havneområdet. Selv om hver bydel har sin genuine egenart er det rundt havnebassenget man kan finne Kristiansunds særpregede sjel.

Vi mener det enkelte menneskets mulighet til å leve et godt og verdig liv må være målet for vårt samfunn. Mennesker er ulike, har forskjellige behov og ønsker ulike løsninger. I alle kommunens kontaktpunkter mot trengende brukere av velferdstjenester skal det i bunn ligge omsorg, verdighet og respekt. Mye av omsorgssektoren handler om tilbudet som gis de eldre, psykisk syke, rusavhengige, funksjonshemmede og utviklingshemmede. Vi ønsker at det alltid skal legges til grunn en totalvurdering av hvilket hjelpenivå som er det beste. Dette enten det handler om tilrettelegging og veiledning, hjemmebasert omsorg, omsorgsbolig i tilknytning til fellestjenester, bofellesskap institusjon, eller institusjonsbasert omsorg.

Kommunen er, og vil i framtiden i enda større grad være, avhengig av frivillige organisasjoner og enkeltpersoner sin innsats. Vi ønsker å legge til rette for et nært og forpliktende samarbeid med de frivillige organisasjonene. Det offentlige vil sjelden alene kunne bidra til å gi enkeltmennesker med stort tjenestebehov et godt kvalitativt liv.

Venstre ønsker i neste periode, hvis vi gis muligheten til det, ytterligere å øke innsatsen og oppmerksomheten knyttet til forebyggende tiltak.

Alle elever har rett til å gå på sin nærskole og vi vil jobbe for at alle barn skal ha en trygg og god oppvekst i eget nærmiljø. En viktig oppgave for skolen er å bidra til elevenes dannelse gjennom opplæring i toleranse og demokrati. Skolen skal videre gi elevene lærelyst og skaperglede og skal være en arena for kunnskap, kompetanse og mestring. Vi mener dyktige og motiverte lærere er nøkkelen til en god skole. Lærere og skoleledere må derfor få tilstrekkelig faglig oppdatering og etterutdanning. Det må legges til rette for tid til å arbeide med pedagogisk utviklingsarbeid og kontakt med elever/hjemmene. Vi ser det også som viktig å ha et kontinuerlig fokus på oppgaver som stjeler tid fra undervisningen, med sikte på å redusere deler av disse oppgavene.

Kristiansund kommune er en stor arbeidsgiver med ca.1.750 ansatte. Et godt tjenestetilbud til innbyggerne gis av kompetente og engasjerte medarbeidere.
Vi ønsker at kommunen skal være en god arbeidsgiver, med godt omdømme. Vi tror at den enkelte kommunale arbeidstaker kan påvirke arbeidsmiljøet positivt ut fra egne erfaringer og opplevelser. Det må derfor finnes åpne kanaler slik at forbedringer finner sted. I forvaltningen av Kristiansunds økonomi vil Venstre alltid være et ansvarlig politisk parti. I forhold til tiltak vi ønsker å gjennomføre skal det skaffes inndekning. Å forvalte den offentlige økonomi på en annen måte enn dette vil kunne være både uansvarlig i øyeblikket og direkte usolidarisk overfor de som kommer etter oss.

Toivo Brennløkken
listekandidat
Kristiansund Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**