Dagens verdiskapning er morgendagens velferd

Strand Venstre vil sette fokus på vilkår for selvstendig næringsdrivende og de mindre bedriftene, fordi velferdssamfunnet er avhengig av et nyskapende næringsliv. Framtidens arbeidsplasser er ennå ikke skapt, men vi skal starte tilretteleggingen nå.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Vi trenger en offensiv lokal næringspolitikk som stimulerer og legger forholdene til rette for gründere. Vår fremtidige velferd og livskvalitet er avhengig av et variert og nyskapende næringsliv, drevet fram av mennesker med motivasjon, vilje og evne til skape noe nytt. Da må vi gjøre det attraktivt for slike mennesker å satse i kommunen vår.

Venstre mener at de som velger å starte opp for seg selv bør oppmuntres, ikke straffes. Det at noen starter for seg selv kan i fremtiden bli Norges svar på Apple, Dell eller Google, som startet som en god idé gjennomført av noen få gründere. Norge trenger flere som tør å satse for seg selv, og derfor ønsker vi å bedre vilkårene og rettighetene for selvstendig næringsdrivende.

Mye av tilretteleggingen av vilkårene for næringsutvikling må gjøres på nasjonalt nivå, men det er også mye vi kan gjøre lokalt bare ved å sette fokus på og støtte nyetableringer. Et eksempel er at ordføreren kan fungere som næringssjef i kommunen inntil det er penger i budsjettet til å ansette en egen person til dette. Strand Venstre tror at målrettet næringsarbeid, frigjøring av flere tomter og bedre kommunikasjon med Stavanger-regionen vil gi grunnlag for flere næringsetableringer i Strand. Et sannsynlig utfall av Ryfast-tunnelen er at det blir mindre behov for å pendle til Nord-Jæren siden det vil bli flere arbeidsplasser i Ryfylke.

 Venstre ønsker flere tilgjengelige tomter og næringsklynge i Nordmarka.

Venstre ønsker flere tilgjengelige tomter og næringsklynge i Nordmarka.
Foto: Tor Inge Jøssang

Venstre mener at Nordmarka skal bli et viktig regionalt nærings- og industriområde. Nærhet til sjø, de eksisterende bedrifter innen blant annet elektronikk og tjenester rettet mot oljenæringen og gode industritomter etter steinuttak danner et godt grunnlag for en næringsklynge og flere kompetansebaserte arbeidsplasser.

Venstre vil:
– øke potten til etablererstipend.
– kommunen skal delta/støtte aktivt i videreutviklingen av etablerte bedrifter i kommunen.
– frigjøre ytterligere næringstomter i Nordmarka, og stille disse til rådighet for bedrifter som ønsker å etablere seg i Strand.
– lage en plan for Nordmarka som tar høyde for betydelig vekst, og lager en infrastruktur som kan legge grunnlag for vekst for eksisterende og nye bedrifter.

Framtidens velferdssamfunn avhenger av et nyskapende næringsliv og vi må starte utviklingen nå. Derfor er det å legge til rette for at flere våger å gjøre et forsøk på å realisere en god idé en viktig politisk prioritering for Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**