Billigere busskort for studenter!

Venstres tredjekandidat på fylkestingslista, Jan Kenneth Stavenes fra Kristiansand, vil ha innføre et rabattert studentkort for buss i Kristiansandsområdet. -Dette vil være med å gjøre Kristiansand til en mer attraktiv studentby, sier Stavenes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Jan Kenneth Stavenes, Venstres tredjekandidat til fylkestinget i Vest-Agder, tar til orde for at studenter i Kristiansand skal få muligheten til å kjøpe månedskort med rabatt for bussene i Kristiansands-området. Slik takstsystemet er i dag kan studenter kjøpe periodekort for hele Agder til 595 kroner, eller for Vest-Agder til 495 kroner i 30 dager, men ikke kun for Kristiansand.

– Dette vet vi fra tilbakemeldinger fra studentene at oppleves som dyrt for mange studenter i Kristiansand, og mange kjøper ikke kortene fordi de er usikre på om de bruker nok buss til at det lønner seg. Det er synd for miljøet og synd for Kristiansand som studentby, sier Jan Kenneth Stavenes.

Han foreslår at det gis studentrabatt på periodekortet for Kristiansandsregionen. For det store flertallet av studenter vil dette dekke deres behov, samtidig som prisene kan reduseres.

– Hvis vi kan komme ned på 50 prosent rabatt på det ordinære månedskortet, gir dette studenter en mulighet til å skaffe seg månedskort til mindre enn 400 kroner. Dette vil gjøre kollektivtrafikken mer akttraktiv for studenter ved Universitetet i Agder og andre utdanningsinstitusjoner og slik gi flere bussreiser, mener Stavenes. Venstre ønsker i sitt program å få studentprisen ned i 300 kroner, og prisen for vanlig periodekort i byregionene på Agder ned i 600 kroner.

– Et tiltak som dette kan bidra til flere kunder i kollektivtrafikken, samtidig som det gjør Kristiansand mer attraktiv som studentby i konkurranse med andre storbyer i landet. Det er en vinn-vinn situasjon, sier Jan Kenneth Stavenes.

Les om saken på www.fvn.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**