Venstre – partiet i mitt hjerte og min hjerne

Det er ikke lett å finne et parti som har en politikk man er enig i på alle områder. For meg har det ofte vært sakene som har vært viktigere enn partitilhørighet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Gjennom åra har det blitt Venstre; ikke primært fordi det er Norges eldste parti, ikke fordi Folketrygdloven ble vedtatt etter partiets modell sent på 60-tallet, ikke bare fordi Venstre innførte loven om folkeskole med lik rett til utdanning for alle barn og ikke nødvendigvis pga. toppscore både for miljøpolitikk (WWF) og næringspolitikk (NHO) 2009-2013. Dog er dette tungtveiede argumenter som vi vel alle vil være enige i.

Venstre er Norges sosialliberale parti. Venstre har mange dyktige politikere på lokalplanet.

For meg er viktige argumenter for å stemme Venstre ved lokalvalget altså mange, men jeg vil bare trekke fram noen av de sakene jeg (naturlig nok, som helsearbeider) verdsetter sterkt.

Varm velferd; et fint ord, men så viktig i dagens samfunn, hvor noen faller utenom grunnet sykdom, alderdom, psykiske lidelser/rusmibruk og livsstilssykdommer bl.a.

Mer velferd til de som trenger det mest, det brenner jeg for. Vi må forbedre samarbeidet mellom spesialist- og primærhelsetjeneste, vi må satse på psykiatrien og bedre hjelp til rusmisbrukere, rask oppfølging må skje, det gjør det dessverre ikke etter min mening i dag. Innen psykiatrien satser vi på såkalt “psykebil”, som ikke er noe nytt i landet. Det er en sivil, skolert, ikke uniformert tjeneste ved akutte tilfeller for de som har møtt veggen og trenger hjelp, og det er det mange av. Dagens system er en stor belastning for både den syke, pårørende, politi og helsevesen-rett og slett uverdig.

Videre vil Venstre jobbe for mindre byråkrati og skjemavelde, også her (jeg kan som lege skrive under på at dette må gjøres noe med.)

Andre områder som jeg brenner for er forebyggende helse; alle vil vel være enig i at det er bedre å forebygge enn etterhvert å måtte behandle. Livsstilssykdommer er et økende problem; vi er snart i ferd med å få “amerikanske tilstander”. Derfor er tilrettelegging av sykkelveier, grønne lommer for aktivitet og bedret skolehelsetjeneste så viktig. Det er urovekkende at barn blir mer og mer overvektige, det er en indikator på at de kan bli det i voksen alder også, med de hjerte-karsykdommer og belastningslidelser, m.m. det medfører

Dugnadsånden burde vi få tilbake; den er bra både for fysisk og psykisk velvære.

Når det gjelder skole, oppvekst og kultur. miljø og byutvikling/næring og nyskapning er jeg enig i det meste i vårt lokale Venstres program.

Så; gi oss din stemme og les vårt program; det utdeles, men finnes også på den utmerkede hjemmesida www.bodo.www.venstre.no

Ha en fin høst og et godt valg-bruk stemmeretten, uansett!

Viggo J. Estensen
listekandidat Bodø Venstre

Venstre_i_sentrum
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**