Svartmaling fra SV

SV med Rygh og Kjeldsen har et forunderlig leserinnlegg i DT 24. august. For det første insinueres det at private arbeidsgivere er dårligere enn offentlige. For det andre skrives det som om lønn og pensjon er et lokalt anliggende, fullstendig uten reguleringer. Dette er feil.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Blant Norges mest attraktive arbeidsgivere finnes tidvis én offentlig, og det er utenriksdepartementet. Norske studenter ønsker gjerne å arbeide i private virksomheter. Disse frister med spennende oppgaver, gode arbeidsforhold, riktig lønn, pensjonsordninger godt innenfor lovkravene, lovpålagte sykelønnsordninger og faste stillinger.

Det er trolig avsløringene rundt enkelte sykehjem som motiverer Rygh og Kjeldsen til å skrive innlegget. Da er det verdt å merke seg at Moss kommune akkurat nå får kritikk for det samme som den privat aktøren fikk for noen måneder siden. Denne aktøren var for øvrig leiet inn av en kommune. En kommune som har totalt kontrollansvar, et ansvar de på ingen måte tok.

Solstrand veiviser nær

Foto: Tore Rykkel

Bruk av midlertidige stillinger og vikarer er ikke synonymt med privat sektor. I Norge er det først og fremt universitetene og sykehusene, begge to offentlig eiet og drevet, som er kjent for brudd på reglene om fast ansettelse.

Vikarbyråene er ikke uten skyld i bruddene på arbeidstidsbestemmelsene. Langt ifra. Disse er alene ansvarlig for daglig drift. Alle kommunepolitikere bør imidlertid spørre seg hvorfor det er blitt et så stort marked for utleie av helsepersonell. Det skyldes at politikerne bevilger for lite penger til daglig drift innenfor pleie- og omsorgssektoren. Lav grunnbemanning er resultatet. Naturlig sykefravær får dermed som resultat at helsepersonell må leies inn, fra private aktører.

Drammen Venstre vil arbeide for økt grunnbemanning innenfor pleie- og omsorgstjenestene. På den måten ønsker vi å redusere behovet for å leie inn vikarer. Enten de er privat eller offentlig ansatt.

Samtidig lovpriser Venstre private initiativ, vi vil arbeide for enda flere arbeidsplasser i Drammen og vi forstår at private virksomheter er særdeles viktig for både Drammen, Buskerud og Norge.

Ulla Nordgarden
Ordførerkandidat for Drammen Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**