Styrking av utkantene

Leserbrev i Strandbuen 26. august av Carleen Hettervik og Einar Berge, Strand Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Områdene utenfor tettstedene Jørpeland og Tau står for store deler av verdiskapingen i kommunen. Den største skattebetaleren har sin plassering på Fiskå. Det er derfor viktig for Strand Venstre å legge til rette for økt bosetting utenfor tettstedene. Dette vil bidra til å opprettholde skolefunksjoner og samtidig på sikt sikre nødvendig arbeidskraft til eksisterende bedrifter og nyetableringer. Som en følge av dette, finner Strand Venstre at det nødvendig å tillate mer spredt boligbygging, der dette kan gjennomføres uten å legge press på dyrket mark.

Strand Venstre ser i denne forbindelse det også svært betydningsfullt om en får gjennomslag for et nytt trasevalg mellom Tau og Fiskå med en videre tilknytning til Årdal.

I store deler av utkantene er drikkevannssituasjonen dårlig. Strand Venstre mener at forholdene må legges til rette for at det så langt det er praktisk mulig, gis adgang til at alle kan knytte seg til det kommunale vannverk. Dette også ut fra et rent rettferdighetsprinsipp, bl.a ettersom eiendomsskatt nå er innført i hele kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**