Om førstekandidaten

Hvem er Roar Sollied, Venstres førstekandidat til fylkestinget i Troms

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Sollied og Lilland HSTY

Foto: K Furu

Roar Sollied (58) har cand mag-grad i språkfag og MA i Voksenpedagogikk. Han har jobbet to år i ungdomsskole, nitten i videregående skole og tolv år som studieinspektør ved Forsvarets høgskole/Forsvarets studiesenter på Bardufoss.

Roar har fire perioder som fast representant i Målselv kommunestyre, halve tida som formannskapsmedlem. Han har tre perioder bak seg i Fylkestinget, der han var kulturutvalgsleder i første. Nå er han nestleder i Utdanningskomiteen.

Roar Sollied trommer til valgkamp

Foto: MSN

Han har vært styreleder i Kulturskolerådet Troms og Svalbard, Troms fylkeskultursenter, Næringshagen i Målselv AS og SommerMålselv BA. Han har vært styremedlem i Tromsø symfoniorkester. Han er nå nestleder i styret til Kommunenes Opplæringskontor i Troms.

Roar har tidligere vært gruppeleder og styreleder i Målselv Venstre, og siden 2004 i Troms Venstre. Han var sentralstyremedlem fra 2008 til 2010. Han var med i Venstres profilgruppe for Utdanning og Kultur i forrige stortingsperiode.

Roar har på fritida drevet med revy og har vært trommeslager i flere band i Midt-Troms.

Roar Sollied på lerret

Foto: Fotomontasje

Roar er født i Tranøy, bodde i Tromsø i sine første seks år og senere som student ved UiT. Han har bodd to år i Lenvik og i Målselv siden 1980. Han er gift og har ei voksen datter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**