Trygg velferdspolitikk

Frie samfunn har gode fellesskapsinstitusjoner og sosialt sikerhetsnett for alle. For Venstre spiller det ingen rolle om det er de offentlige, ideelle organisasjoner eller private som tilbyr disse tjenestene så lenge tjenestene er av høy kvalitet- og at det er ryddige arbeidsvilkår for de ansatte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Vi trenger ulike løsninger i eldreomsorgen, som er tilpasset ulike eldres helse, ønsker og behov.

VarmeHender

Foto: Arkiv

Derfor bør kommunen både sørge for at den enkelte skal kunne bo hjemme så lenge han eller hun ønsker det, med et godt hjemmehjelp helsetilbud og samtidig sikre velfungerende omsorgsboliger og institusjon.
Før sommeren vedtok Karmøy kommunestyre, Fremtidens helse- og omsorgs- tjenester -2020.
Ifg. tiltaksplan skal det være en balanse mellom heldøgnsomsorg i omsorgsbolig og institusjon. Eldre som vil bo hjemme, bør bo hjemme. Derfor vil Karmøy Venstre legge til rette for dagsenter som er åpne 12 timer.
Gjennom samarbeid/avtaler med pårørende som tar seg av familiemedlemmer mener vi at langt flere kan bo hjemme.
Ved ” langåpent ” dagsenter får de pårørende et pusterom i en travel hverdag, samt de eldre et trygt tilbud på ettermiddagen. Med denne løsningen kan en strekke perioden frem til evt. en omsorgsbolig blir aktuell.
Venstre vil også tilby gratis helsestasjon for eldre og hjemmebesøk for all over 75 år.
Vi mener et lavterskel helsetilbud for eldre basert på lesten til helse- stasjon for barn/ungdom, vil bidra til å redusere sosiale ulikhete i helse og være med å lære befolkningen til å ta større ansvar for egen helse.
Lavterskel helsetilbud skal være stedet hvor befolkningen naturlig henvender seg med ulike forespørsel om helse og kropp. Gratis. De ansatte skal ha ulik helsefaglig bakgrunn.
Alle over 75 år bør få tilbud om en samtale på frivillig basis. Samtalen bør vare 1-2 timer, der fokus må være: ernæring, falltendenser, hukommelsproblemer og medikamentbruk. Avklare forventninger, hvordan er helsen din/boligforhold samt tanker om fremtiden.
Viktig med informasjon og brosjyrer om ulike aktiviteter som kommunen allerede har.
Slik mener Venstre vi sikrer kvalitet og verdighet for de eldre i Karmøy kommune.

Sølvi Gressgård
Karmøy Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**