Lokalisering og inkludering

Når det gjelder inkludering av studenter i byen og lokalisering av HiBu klarer jeg ikke å se noe sammenheng. Det blir for meg egentlig litt rart at studentene i Stasjonsbakken ikke allerede burde vært godt inkludert om lokalisering er saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Bjørn Flo Knudsen

Foto: Bjørn Flo Knudsen

Jeg klarer ikke å la meg overbevise av ordføreren på at det blir noe særlig lettere med HiBu i sentrum. Om studentene ikke føler seg velkommen i byen, må selvfølgelig vi politikere ta det alvor. I mange samfunn er studentene ledende i byens kulturliv, det burde være en plass for dem i vårt også. Studentene er bl.a. såvidt jeg veit en av mange stiftere i Energimølla, uten at jeg tror de bruker det potensialet fullt ut.

Når det gjelder utviklingen av Kongsberg by tror jeg ordføreren kan være enig med meg at Hibusaken har fungert som en bremsekloss i utviklingen. Når du ser til Drammen og papirbredden, er det et resultat av en demokratisk prosess der politkere, planleggere og byens folk går hånd i hånd. Her i Kongsberg har planene folket mot seg, å da kommer vi ingen vei. Vi i Venstre ønsker å lytte til folket når byen skal utvikles. På den måten kan vi utvikle byen og ta vare på “kongsbergsjelen”

Jeg vil også utrykke at jeg syns det er fint å se ordfører Lande i debatten igjen, reint demokratisk er det viktig at alle sider er representert i debatten selv om jeg er sterkt uenig med ordføreren i denne saken.

Bjørn Flo Knudsen
4.kandidat Kongsberg Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**