Venstre vil ha skolebygg og har stemt for dette!

I Askøyværingen tirsdag 23. august kan en få inntrykk av at Venstre vil stoppe all skolebygging på Askøy de nærmeste årene, dette er FEIL.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Arild Raftevoll

Foto: Maiken Raftevoll

Det vi sier er at: Vi vil at de skolene som er planlagt utbygd skal bygges slik at vi kommer vekk fra bruken av paviljonger og bruk av skolekjøkken, mediatek, gymsaler og lignende til ordinær klasseromsundervisning. Vi vil ha gode skoler med plass til ALLE elevene og ha tidsriktig og moderne utstyr i disse. Skolen skal være en god arena for læring både for elev og lærer!

Så til argumentet med å redusere veksten i kommunen. Vi vil redusere folkeveksten i Askøy for at vi skal få økonomisk handlingsrom. Vi husker alle de skolene som var full den dagen de var ferdig utbygget på grunn av stor vekst av elevtall slik som Kleppe skole er et godt eksempel på. Politikerne klarte ikke forutse hvor mange elever det ville komme i de nye store boligfeltene som det var gitt tillatelse til. Og skolen måtte planlegge ny utvidelse når siste spiker var satt inn. Dette er en dyr måte å drive en kommune på. Vi mener at en så stor vekst som Askøy nå har fører til at vi atter en gang må fortsette å planlegge for ny infrastruktur som for eksempel skoler i høyt tempo i mange år framover. Dette er noe som igjen fører til at gjelden øker og de midlene vi skal bruke på drift av kommunen går til handtering av gjeld. Skal vi ha penger til å betale for et godt innhold i skolen, en god eldreomsorg, en god rusomsorg, tjenlig veinett, få på plass gang og sykkelveier og mye mer kan vi ikke bruke alle pengene på gjeldshandtering.

Vi vil ta vare på de innbyggerne vi har og prioriterer innhold i våre tjenester.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**