Lite imponerende Nordområdesatsing av AP

Arbeiderpartiets Nordområdesatsing er ikke imponerende, sier leder i Finnmark Venstre, Terje Soløy. -Det er faktisk slik at hele Nordområdesatsingen henger og dingler i en enkel «hesjestreng».

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


-Vi har nå fått informasjon om at strømnettet som forsyner Finnmark er for dårlig. Slik kan det ikke være når det skal satses stort i nord, sier en engasjert Soløy.

Kraft, elektrisitet

Foto: Microsoft

God infrastruktur er noe av det viktigste for hele Nordområdesatsingen. Et godt strømnett må snarest komme på plass, ellers kan hele satsingen i Nord legges død. I en slik sammenheng er det da underlig å høre Nestleder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen skryte av regjeringens Nordområdepolitikk.

-Utenriksminister, Jonas Gahr Støre tilrår også å pumpe eventuelle gassforekomster i rørledninger fra feltene utenfor Finnmark til anlegg i Midt-Norge. Det kan da umulig være å satse på Nordområdene. Jeg har ikke ord for dette sier Soløy, og er mildt sagt sterkt forundret over utspillet til Støre.

-Skal vi ha en troverdig Nordområdesatsing, så må alt av Olje og Gass utenfor Finnmark ilandføres. I tillegg må en god infrastruktur på plass, og da må overføringslinjene for elektrisitet til Finnmark opprustes snarest. Vi skal ta dette opp med Venstre sentralt lover leder i Finnmark Venstre Terje Soløy. Han avslutter med å si at det er grunn til bekymring, dersom brudd i den ene linjen kan mørklegge et helt fylke over lengre tid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**