Eiendomsskatt, en usosial skatt!

Alstahaug Venstre har i flere år vært bekymret for den økningen i eiendomsskatt vi har hatt. Huseiernes landsforbund har nå gitt Alstahaug kommune 5.plass på listen over de kommunene med dyrest eiendomsskatt. Dette har fått Hanne Nora Nilssen til å skrive et lite leserbrev. Les hele brevet her ved å klikke deg videre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Eiendomsskatt, en usosial skatt!

Huseiernes Landsforbund har sendt ut en statistikk over de 193 kommunene som krever inn eiendomsskatt. Alstahaug kommune kommer her på 5.plass, og er blant de dyreste i landet. Dette kom ikke som noen overraskelse på meg. Jeg har i de siste årene skrevet flere leserinnlegg og påpekt denne økningen. Jeg har sogar også forberedt innbyggerne i Alstahaug kommune på yterligere økning.

I 2011 betaler jeg "kun" 3,9 promille i eiendomsskatt. Høyre, Senterpartiet og Rødt har imidlertid vedtatt at kommunens inntekter fra denne skatten ytterligere skal økes fra dagens inntekter på 13,8 millioner kroner, til 21,7 millioner kroner i 2014. Vi vil da nærme oss 7 promille i eiendomsskatt. For min leilighet vil en økning til 7 promille føre til at jeg får en eiendomsskatt i året på 6054 kr. Jeg kan dermed vise til følgende statistikk for min leilighet på 75 m2:

2009 – kr 964,- i eiendomsskatt.
2010 – kr 3027,- i eiendomsskatt.
2011 – kr 3373,- i eiendomsskatt.
2014 – kr 6054,- i eiendomsskatt?

Eiendomsskatten er en usosial skatt. Den tar ikke hensyn til din betalingsevne, og den rammer bl.a. minstepensjonister, syke og uføre og arbeidsledige. Vi i Alstahaug venstre har derfor vært svært kritisk til denne utviklingen. Derfor går vi til valg på å få redusert denne skatten, og på sikt fjerne den. Vi kan ikke akseptere at de som har minst å rutte skal rammes på denne måten. Vi setter folk først!

Hanne Nora Nilssen
Ordførerkandidat for Alstahaug Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**