Miljø og samferdsel i Skien!

Jeg ønsker meg en grønn kommune å bo i, og Skien kommune har fortsatt et stort potensiale til å gjøre byen nettopp grønnere. Når vi nå i den kommende periode skal sette oss ned å se på den videre utvikling av kommunen vår er det viktigere en noen gang tidligere å tenke miljø når man tenker samferdsel.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Nygårdsparken

Foto: Utdanning i Bergen

Vi har en gyllen mulighet til å sikre oss et sammenhengende sykkel/turveinett langs elven, disse områdene har et potensiale til å bli et av Skiens flotteste. Her kan man tilrettelegge for grønne lunger, små parker, badeplasser og fiskeplasser — rett og slett lage en nærmest sagt sammenhengende park/tur/sykkelanlegg som gir masse glede og folkehelse til byens borgere.

Når vi tenker veisystemer må vi legge hovedvekt på å få gjennomgangstrafikken vekk fra sentrum og der folk bor, og for all del sikre at dyrkbar mark ikke bygges ned. Vi må også sikre egne traseer for kollektivtrafikk. Derfor er vi for et ringveisystem som tar hensyn til dette.

Vi ønsker oss en bybane fra Brevik til Skien og Gulset med kobling til Bratsbergbanen. Dette kan vi få til med et gedigent spleiselag mellom private aktører, stat, fylke og kommuner.

Ellers er det en rekke tiltak som kan gjøre byen vår mer miljøvennlig, det viktigste av alt er kanskje å få på plass Eidangerparsellen slik at Grenlandsbyene igjen får muligheten til å ta tog til Oslo, jo lenger man venter med dette jo vanskeligere blir det å få folk til å ta toget! Synd vi har en regjering som ikke ser viktigheten av dette

Dette er alle saker Skien Venstre vil jobbe for i kommende periode!

Atle Rui, leder Skien Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**