– Korps er limet i samfunnet

– Bergen er en korps-kommune i et korps-fylke. Det skal vi fortsette å være, sier Julie Andersland (V) i Bergen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Les hele saken på NMFs nettsider!

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

Førstekandidaten til Bergen Venstre, Julie Andersland mener at å ha et skolekorps eller et amatørkorps i nærmiljøet er veldig viktig. De frivillige organisasjonene er på mange måter limet i samfunnet vårt, og norske skolekorps er unike i den sammenheng. Både som fritidsaktivitet for skoleelever, som tradisjonsbærere og identitetsskapere, og som gledesspredere.

Vil fortsatt være best
Bergen har både Norges beste skolekorps og amatørkorps, Tertnes skoles musikkorps og Sandvikens Ungdomskorps, i byen. Det viser at det spirer og gror godt i korps-Bergen, og denne utviklingen vil Venstre støtte.

Venstre på Stortinget går inn for å innføre momsfritak for frivillige organisasjoner, et grep som ville gitt korpsene langt større frihet og forutsigbarhet, sier Andersland.

Kulturskole for alle
– Kanskje det viktigste lokale grepet er en styrking av Kulturskolen, sier førstekandidaten for Venstre Julie Andersland. Kulturskolen bidrar med instruktører til skolekorpsene i kommunen og vi vil realisere drømmen om en kulturskole for alle, samtidig som man ikke skal fire på kravene til musikklærernes faglige og pedagogiske kompetanse.

I tillegg skal det legges til rette for at skolekorpsene får tilgang til gode øvingslokaler, og disse må holde en forsvarlig standard, sier Andersland.

Også mindre tiltak, som en videreutvikling av tilskuddsordningen for elitekor og skolekorps, og tilskudd til utlån av kulturmateriell, kan Venstre støtte.

Julie_Andersland_helfigur_2011

Foto: Tor Blaha

Øvingslokaler
Alle skolekorps skal ha et tilbud om øvingslokaler, enten det er på den lokale skolen eller ved andre løsninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**