Demokratiet virker i HiBu-saken

Jeg hadde begynt på et leserinnlegg med denne setningen: «Høyre med Moten Eriksrød i spissen kjemper for å finne en vei ut av uføret de har kommet i når det gjelder HiBu-flytting». Men i gågata på lørdag fikk vi den gledelige beskjeden om at Høyre nå har snudd i denne saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Øystein Senum

Foto: Privat

De har havnet på samme standpunkt som Venstre har kjempet for i lang tid: HiBu skal forbli på Raumyr og fortsette sin utvikling der. Dermed har det presset som har kommet fra byens befolkning og Venstre, Sp og Frp virket. Det er en demokratisk prosess vi kan være stolte av, og nå er jeg sikrere på at vi etter valget skal klare å stoppe den kostbare planleggingen av «luftslottene».

Jeg vil nå jobbe for at vi isteden skal planlegge en realistisk utvikling av Kongsberg sentrum hvor både skole og kultur skal få gode muligheter for videreutvikling. Et sentrum hvor både gamle og nye Kongsbergboere skal kunne trives. Da trenger vi samarbeid. Jeg tar Høyres snuoperasjon som et tegn på vilje til samarbeid om dette. I en slik planlegging må vi som politikere lytte til alle som vil engasjere seg med kunnskap og innsikt i hvordan dette kan gjøres innenfor rammen av det som folk oppfatter som rimelig sunn fornuft.

Det ser altså ut til at vi kan vinne saken om HiBu, men det gjenstår å etablere en ny styring av Kongsberg kommune som de neste 4 år vil bruke lærdommen fra denne saken til mer demokrati i beslutningsprosesser som er viktige for Kongsbergs innbyggere. Venstre er klare til å ta dette ansvaret i tråd med vårt slagord «Folk først»

Øystein Senum
Venstres ordførerkandida

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**