Sentrumsbussen ‘Nullen’ er endelig åpnet

Idag åpnet endelig ‘Nullen’. Sentrumsbussen som gratis skal transportere passasjerer fra jernbanen rundt sentrumshalvøya via Holmen. -Venstres Helge Solum Larsen og Per Thorbjørnsen var begge tilstede under åpningen. -Dette har vi arbeidet for i mange år, sier de. -Det skal bli flott å se hvordan byen mottar dette nye tilbudet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Nullen gratisbuss stavanger

Foto: Stavanger Venstre

Det var Venstres Kirsten Middelthon som først reiste ideen om en slik sentrumbuss tilbake i 1987. Da kom forslaget opp som del av Venstres plan for å stenge Domkirkeplassen for trafikk.

Det er lenge siden Domkirkeplassen ble bilfri, sentrumsbussforslaget har det imidlertid vært værre å få flertall for. Inntil sist vinter, da Venstreforslaget fikk støtte fra de næringsdrivende i sentrum.
Les sak om etablering av ringbuss her >>
Nå er den gratis ringbussen i gang i førsteomgang ut året. Bussen går hvert tiende minutt, fra åtte om morgenen til åtte om kvelden, alle dager unntatt søndag.

Håpet er at et nytt sentrumsbusstilbud kan endre reisemiddelfordelingen internt i sentrum, ved at flere parkerer i de ytterste p-anleggene og tar bussen i stedet for å kjøre bil i sentrumskjernen. En sentrumsbuss vil bedre tilgjengeligheten til / fra Holmen, og vil kunne bidra til ny næringslivsetablering på Holmen.

Nullen gratisbuss stavanger arve simonsen

Foto: Stavanger Venstre

Handelsstanden kan også oppleve positiv effekt ved at en sentrumsbuss korter inn gangavstandene mellom ulike deler av sentrum. Det vil bli en utfordring å tilby holdeplasskapasitet til sentrumsbussen i Klubbgata. Et sentrumsbusstilbud anbefales som et supplement til det ordinære kollektivtilbudet som drives uavhengig av rutebusstilbudet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**