Sammenslåing av politidistrikt

Alstahaug Venstre arbeider mot sammenslåing av Salten – og Helgeland politidistrikt. Les Hanne Nora Nilssen sitt leserbrev om denne saken her. Klikk deg videre!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Politiberedskap på Ytre – Helgeland

I anledning åpning av nye lokaler i Sandnessjøen, inviterte lensmannskontoret i Sandnessjøen til åpen dag sist tirsdag.

I Helgelands blad 25.mai kunne vi lese at Lensmannskontoret i Sandnessjøen har fått utvidet og pusset opp lokalene sine. Både lensmann for ytre Helgeland, Oddbjørn Lorvik, og påtaleleder og fungerende politimester, Kristin Elnæs, kunne opplyse at de nå var sikre på at utvidelsen av arealene ville gi en mer effektiv tjeneste. Vel og bra er det.

I samme stund som tjenesten nå er blitt mer effektiv, opplever vi på ytre Helgeland en reduksjon av den lokalt forankrede beredskapen. Det vil si at vi på ytre Helgeland, i deler av uken, ikke har lokale politibetjenter som kan rykke ut om vi måtte ha behov for bistand. Kort sagt, reservetjenesten er fjernet. I deler av uken er vi nå avhengig av politi fra andre regioner. Det betyr en markant økning av utrykningstid/responstid i denne tidsperioden.

Politi- og lensmannsetaten har tidligere spilt en aktiv rolle i lokalmiljøet. Den lokale forankringen har vært viktig for å kunne bekjempe vold og vinningskriminalitet, og for å kunne arbeide forebyggende. Med denne utviklingen vi nå ser, blir det lokale politiet i Alstahaug og Leirfjord i deler av døgnet helt fraværende. Undertegnede er på ingen måte fornøyd med denne utviklingen, og vil nok en gang anmode ordførerne på ytre Helgeland om å stå sammen, og legge press på politimyndigheter for å sikre befolkningen en beredskap vi kan stole på.

Hanne Nora Nilssen
Kommunestyrerepresentant for Alstahaug Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**