Internasjonalisering av lokalsamfunnet

Alle har behov for å komme seg bort; utforske nye hjørner av verden, lære seg nye skikker og erverve seg verdifulle erfaringer. I en stadig mindre verden har flere anledningen til å utforske og tilegne seg nye impulser.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


For mange er det også en mulighet for å finne seg selv og hva man ønsker å gjøre med livet sitt. Det er en mulighet for enkeltmennesket til å se verden slik den er, og ikke bare gjennom et raffinert mediebilde.
Når man er ute og utforsker verden er det også en mulighet for å framsnakke hjemstedet sitt.
Derfor ønsker ikke Venstre å holde mennesker bundet fast til lokalsamfunnet. Vi tror at nysgjerrige unge mennesker er store ressurser for omverdenen. Samtidig vil vi at de bringer med seg erfaringene tilbake til hjemstedet sitt, og bidrar til å utvikle mangfoldige og nyskapende lokalsamfunn.
Dette kan vi blant annet se gjennom Universitetet i Nordlands satsning på internasjonalisering. Universitetet deltar på mange internasjonale prosjekter og studieprogram, og dette øker Universitetets kompetanse og gir inspirasjon og motivasjon for videreutvikling. UiN har også utvekslingsprogram i flere land, som øker dynamikken og gir nye impulser når studentene kommer hjem igjen.
Vi ønsker at lokalsamfunnene i Nordland skal være i stand til å takle den økende globaliseringen, og at de evner å fornye seg og konkurrere. Vi ønsker å utvikle Nordland gjennom nytenking og friske idéer, og at man griper fatt i løsninger som tidligere ikke har vært påtenkt. Bare gjennom å tilegne seg ytre impulser kan lokalsamfunnene bevege seg fremover.
Gjennom studentutveksling, kan vi få tilbake nyutdannede unge med en styrket kompetanse, som bidrar til mer innovasjon innen næringsliv og kommunesektor og en mer mangfoldig gründervirksomhet.

Maria Th. Liljedal
Nikolai E. Dahl

Maria Th. Liljedal
Jusstudent, Tromsø
Ungdomskandidat til fylkestinget for Nordland Venstre

Nikolai E. Dahl
Leder Nordland Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**