Imøtegår utspill fra Kari Vibe (R)

Dag Jørgen Hveem imøtegår i dette innlegget Kari Vibe (R) utspill i AAB. Hveem mener også at det er synd at de konstruktive og pragmatiske Rødt politikerne Rune Hansen, Liv Jorunn Høiberg og Morten Homme ikke stiller til valg 12. sepember. Les hele innlegget her:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Ordføreren og jeg er uenig i viktige politiske spørsmål sier Dag Jørgen Hveem (V)

Ordføreren og jeg er uenig i viktige politiske spørsmål sier Dag Jørgen Hveem (V)
Foto: Jan Kløvstad

Venstre og Buvikplatået

Kari Vibe (R) spør om Venstres holdning til Buvikplatået. Bystyret vedtok den 27/5-10 et klart nei til å gå videre med to områder for bebyggelse, anbefalt av rådmannen, fordi de lå for tett inntil turområdene i Urheia. Også landskapsanalysen ble forkastet, fordi den tok for seg områder som bystyret ikke hadde bedt om analyse av.

Samtidig fikk de borgerlige partier flertall for å starte et arbeid for fredning av Urheia. Ny landskapsanalyse ble bestilt for deler av Buvikplatået, i god avstand til turområdene i Urheia. Når analysen foreligger, vil vi ha et bedre grunnlag for debatt. Venstre vil da vurdere saken grundig.

Bystyreflertallet (H, Krf, Frp og V) har denne perioden vedtatt oppgradering av Urheia: Toalett, akebakke, brygge, lys i turløypa, treningsapparater og opprusting av badestrand.

Latterliggjøring?
Hva Vibe mener med at jeg i AAB latterliggjør Rødt, vet jeg ikke — kan det være sitatene fra arbeidsprogrammet? At Rødts representanter er hyggelige og tidvis kommer med gode forslag og innspill i bystyredebattene, var ærlig ment og ikke forsøk på "hersketeknikk".

Synd, forresten, at de konstruktive og pragmatiske Rødt-politikerne Rune Hansen, Liv Jorunn Høiberg og Morten Homme ikke stiller til valg 12. september.

At jeg med mitt innlegg viser "liten respekt" for velgerne, som med "stort flertall" valgte vår ordfører, er jeg uenig i. Debatt er viktig og må tåles, også når vi leser eller hører noe vi ikke liker.

Historie
For de historieinteresserte: Knut Henning Thygesen fikk drøye 36 prosent av godkjente stemmer ved ordførervalget i 2007. De tre øvrige kandidater fikk til sammen snaue 64 prosent, med Jan Einar Henriksen (V) på 2. plass med drøye 22 prosent.

Siden ingen kandidat fikk flertall, ble andrestemmene lagt til. Resultat: Knut Henning 1493 og Jan Einar 1128 stemmer. Poenget: Knut Henning ble valgt, og sikkert av flere grunner.

Ordføreren og jeg er uenig i viktige politiske spørsmål. Hans engasjement kommer jeg imidlertid aldri til å trekke i tvil.

Dag Jørgen Hveem (V)
Ordførerkandidat
3. kandidat til fylkestingsvalget

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**