Dyrevelferd må settes først

Venstre er svært overrasket og skuffet over at regjeringen likevel ikke ser ut til å gå for avvikling av pelsdyroppdrett. Venstre mener at en styrt avvikling med omstillingsstøtte er veien å gå.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Olje-og energiminister Ola Borten Moe sier til Dagsavisen idag at pelsdyrbransjen ikke skal avvikles på tross av de uverdige forholdene og lovbruddene som er avdekket.

Ola Elvestuen på Venstres valgkampåpning i Oslo 2011

Foto: Venstre

– Med tanke på de ulovlighetene vi har sett i pelsdyrnæringen det faktum at den ikke kommer til å nå målene om dyrevelferd, er det svært overraskende at Senterpartiet ser ut til å gi blaffen i dette og likevel la pelsdyrbransjen fortsette, sier nestleder i Venstre, Ola Elvestuen til NRK.

Dyrevelferd først
De siste tre årene har det vært avdekket ulovligheter i pelsdyroppdrett gjentatte ganger. Dokumentasjon har kommet både fra Mattilsynet og dyrevernere. Det er nå klart at pelsdyrnæringen ikke vil nå målene om dyrevelferd som Stortinget satte i 2003.

Pelsdyr i bur

Foto: NRK

– Dyrenes velferd skal settes i første rekke. Erfaringer fra andre land tilsier at det ikke er mulig å ha en lønnsom næring hvis man setter dyrenes behov først gjennom krav til bransjen. Venstre vil derfor ha en omstillingsstøtte til pelsdyroppdrettere og styrt avvikling av bransjen.

Les også:

Innkaller landbruksministeren til Stortinget om pelsdyr

Styrt avvikling av pelsdyrbransjen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**