Arbeid gir respekt og samhold

Den siste tidens hendelser har vist oss alle hvor vikitg respekt, mangfold og samhold er for et samfunn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Hender

Foto: Microsoft

Sarpsborg er en mangfoldig by med mange ulike mennesker som alle på en eller annen måte har ulik bakgrunn og ulike erfaringer. Et mangfoldig samfunn gir mange goder og er noe grunnleggende positivt. Uten forskjellige mennesker med ulike syn står vi stille, og Sarpsborg som by og vi som enkeltmennesker slutter å utvikle oss. Men det å ha mange forskjellige mennesker samlet på et sted skaper også utfordringer.

Respekt for andre mennesker kommer ikke av seg selv. Det er noe som må jobbes med, hver dag. En av de beste arenaene for å oppnå gjensidig respekt, mener jeg er på arbeidsplassen.

Sarpsborg Venstre vil at flere arbeidsplasser skal tilpasses ulike mennesker med ulike behov. Et eksempel er arbeidsplasser tilpasset minoritetsspråklige. Det at du ikke kan norsk fra før av betyr ikke at du ikke kan gjøre en god jobb på en arbeidsplass som er tilpasset og lagt opp slik at man vil lære norsk. I tillegg til språkkurs er nettopp det å være på en norsk arbeidsplass er et veldig godt sted for å lære både språk og kultur. Der kan man omgås andre kollegaer som snakker norsk og man får entilhørighet til Sarpsborgsamfunnet som er veldig viktig.

Respekt for andre mennesker går begge veier. Ikke bare vil han som ikke kunne norsk lære språket og kulturen å kjenne, men de andre på arbeidsplassen vil også lære den minoritetsspråklige å kjenne og respektere hans kultur.

Man oppnår ikke respekt og samhold ved å observere hverandre på avstand. Man må aktivt ta kontakt og bli kjent med hverandre. Det er vårt felles ansvar å få byen vi ønsker oss som setter verdiene respekt, mangfold og samhold høyt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**