Valgtriller i Rissa

RISSA:Om meningsmålingene for Rissa blir slik de er nå på valgdagen i september, vil Venstre få inn to representanter.
—Det er godt med en slik oppmuntring, sier førstekandidat Siri Evjen.
– Selv om dette er bare en meningsmåling er det flott med et slikt resultat. Jeg som fersk politiker synes det haddevært topp om vi kunne fått inn to representanter, sier Siri Evjen som også er den eneste på lista som er kumulert.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Anne Jorid Gullbrekken

Profilert
Venstres representant i kommunestyret i denne perioden, Anne Jorid Gullbrekken, har kommet med en del utspill i media. Blant annet når det gjelder bompengesatsene.
– Tror dere det kan være en medvirkende årsak til at Venstre går opp fra 5,3 prosents oppslutning i april til 6,6
prosent nå i august?
– Jeg tror vel utspillene har hatt litt virkning, sier Gullbrekken, som etter denne perioden forlater kommunepolitikken men fortsetter som fylkespolitiker.

Siri Evjen

Tydelig
– Jeg tror vel også det at vi har vært tydelig på skolepolitikken, at vi vil ha nye skolebygg, at vi vektlegger ulike kulturer, åpenhet, og det at vi har vært tydelig på eiendomsskatten har sin årsak til at oppslutningen øker, mener Siri Evjen.
– Vi mener at med en bedre styring ville vi sluppet eiendomsskatt i Rissa, sier hun.
– Vi er også opptatt av at vi ønsker oss en egen medisinsk klinikk i Rissa slik at blant annet eldre slipper å dra inn til byen for den minste lille ting, legger Gullbrekken til.

Bruk stemmeretten
Venstrepolitikerne synes det er trist at så mange tilsynelatende ikke har trua på at det hjelper å være med å bestemme hvem som skal styre kommunen.
Små partier kan være med å utgjøre en forskjell. Små partier stiller gjerne spørsmål andre ikke gjør, sier Gullbrekken.
– Jeg håper folk bruker stemmeretten sin. Jeg håper og tror at ungdommen er opptatt av valget, og det hadde vært veldig bra om vi fikk mobilisert hjemmesitterne. At vi får folk til å føle at det er viktig å stemme, avslutter Siri Evjen.

Det blir en valgtriller i Rissa. Det er nå close race mellom den borgerlige og den rødgrønne sida. I den siste meningsmålingen har borgerlig side en representant mer enn den rødgrønne

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**