Haugesunds Avis er bekymret for tilstanden i skolen

I en lederartikkel i Haugesunds Avis i dag, gis det uttrykk for bekymring for skolen i Haugesund. Avisen viser til tall fra Venstre og etterlyser de andre partienes reaksjon på det faktum at Haugesund kommune bruker vesentlig mindre ressurser på ordinær undervisning enn andre kommuner vi sammenlignes med.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Skole, elev, tavle, undervisning

Foto: Microsoft

I lederartikkelen heter det blant annet:

“Dette harmonerer dårlig med bystyrets målsetting om at resultatene i haugesundsskolen skal være blant de beste i landet. Det blir ikke gode resultater av å kutte drastisk i ressursbruken. Men dette er situasjonen som møter både lærere og elever ved skoleårets begynnelse.”

I lederartikkelen pekes det også på at nedskjæringene blir enda større til neste år, med de konsekvenser dette medfører. Avisen peker på at dette bør være noe som opptar mange.

“Det er flere enn Venstre som har grunn til bekymring, ikke minst foreldre og foresatte til elever som trenger ekstra hjelp og støtte i undervisningen.”

Det pekes videre på at nedskjæringene i skolen i første rekke rammer elever som sliter, men som ikke har vedtak om spesialundervisning. Situasjonen i skolen bidrar ikke til å lokke unge utdannede familier til byen. Til slutt vises det til at Venstre hadde inndekking for sin økning av timetallet, i vårt budsjettforslag, men at de andre partiene ikke «fant” slike midler

“Situasjonen i haugesundsskolen er et opplagt tema i årets kommunevalgkamp. Venstre legger opp til en gradvis økning av timetallet ved å tilføre skolen 12—13 nye lærerstillinger. Partiet viser til inndekning i sitt eget alternative budsjett for 2011.

Flertallet «fant» ikke disse pengene, men bør i ukene som kommer fortelle velgerne hva man har tenkt å gjøre med den lave lærerdekningen. Venstres Tore Nilsen minner om at læreren er den viktigste faktoren for god læring. Da er det selvfølgelig en grense for hvor hardt man kan kutte i en slik ressurs.»

Du kan lese hele lederartikkelen her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**