Venstre vil at veier må bygges for å vare – det er god økonomi!

En god veistandard er viktig både med hensyn til trafikksikkerhet og fremkommelighet i byområder og i distriktene. Da er det bekymringsfullt at flere av dagens nye veier ikke ser ut til å tåle en vanlig norsk vinter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Telehiv er et stort problem (Illustrasjonsbilde).

Telehiv er et stort problem (Illustrasjonsbilde).
Foto: Joachim Bræk Poppe-Holmdahl

Flere steder har vi de siste årene sett hvordan nye veier ødelegges av telehiv. Det er sterkt betenkelig at veistrekninger som har kostet milliarder å bygge, må stenges for reparasjon etter et par år. Når trafikanter ser hvordan fellesskapets penger blir brukt på det som burde vært unødige reparasjoner av helt nye veier, er det ikke rart at de reagerer.

Dagens regjering hevder de overoppfyller Nasjonal Transportplan, men det er ikke nok å vise til høyt pengebruk. Økonomiske investeringer må føre til noe av verdi. Veibygging burde vært en investering for fremtiden, men i stedet skapes det i dag bare utgifter for morgendagen.

Venstre mener at nye veier må bygges for å vare. Det er både samfunnsøkonomisk fornuftig og et viktig tiltak for trafikksikkerheten.

Avslutningsvis stilles også spørsmålstegn ved kvaliteten på veistandarden innen Hønefoss by. Kommunen må spare, men det som gjøres må ha en viss kvalitet for å ha verdi. Er det virkelig god økonomi i å legge en asfaltklatt her og der når vei og og fortau sprekker i stedet for å gjøre skikkelig arbeid som kan vare en stund?

Det er direkte farlig å ferdes i villagater og sidegater for både syklister og fotgjengere – og ikke bare ubekvemt for biler. Kanskje både forvaltning og politikere skulle ta en rask sykkeltur f.eks. i nordre del av Dronningens gate/ Bloms gate. Ta gjerne en kikk på snublestedene i Sundgata mellom Kongens gate og Storgata også. Se litt ekstra på fortauene. Husk å bruke sykkelhjelm!

Marianne Wethal

Foto: Ringerike Venstre

Marianne Wethal
Ringerike Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**