Full, fullere, fullest

Barn fra 600 nye boliger på Kolstad er langt mer enn Sogsti og Dyrløkkeåsen skoler kan ta imot, mener Venstres Anne Wold og Elin Godager Aasen. Kjøring av elever eller dyre investeringer i skole kan bli konsekvensen av massiv feltutbygging i området.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Frogn Venstre har gjentatte ganger pekt på at boliger i Kolstad skog ødelegger et viktig markaområde for befolkningen på Sogsti og Skorkeberg, og et hovedtrekk for elg i nord-sør retning i Frogn. Kolstad bør derfor få være skog — ikke boligfelt.

Nå tar Venstre-kandidatene Anne Wold og Elin Godager Aasen tak i hva utbyggingen kan bety for skolekapasiteten i området.

Anne Wold og Elin Godager Aasen

Anne Wold og Elin Godager Aasen
Foto: Ivar Ruud Eide

-Vi er opptatt av en god og forutsigbar oppvekst for barn og unge i Frogn, sier Wold. Vi ønsker nærmiljøskoler med kort og trygg skolevei, og at barn kan gå på skolen de sokner til.

Frogn kommune har informert foreldre som bor like ved Sogsti skole om at de fra neste år må følge sine barn til Drøbak skole.

-Konsekvensen er at eksisterende boligfelt blir delt, og nabobarn/bestekompiser må gå på ulike skoler, sier Aasen. Barna får lengre skolevei og må krysse trafikkert vei flere ganger. Kolstad vil skape ytterligere press på Sogsti og Dyrløkkeåsen skoler.

Når Arbeiderpartiet i sitt program sier ja til utbygging av nye boliger på Kolstad, lurer Venstrekandidatene på om de har tenkt på disse utfordringene?

-Vil de utvide eller bygge ny skole? Følge barna til Drøbak? Det vil vi ha svar på, sier Wold og Aasen, som begge bor på Sogsti og har barn.

Frogn kommune har hatt den sterkeste befolkningsveksten i Follo de siste 20 årene. Da forskrift om skoletilhørighet kom i 2005 var det forutsatt 100 nye boliger årlig. Dette antallet har blitt overskredet, og gir nå konsekvenser for innbyggerne.

-Vi i Venstre mener det er på tide å roe ned utbyggingen til 50 boliger per år, avslutter Wold. Infrastrukturen i allerede utbygde områder må komme på plass før vi skaper nye utfordringer.

Her kan du lese innlegget i Amta om utbygging og skolekretser 17.08.2011.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**