Vil ha raskere saksbehandling og redusert byråkrati

Venstre mener Levanger kommune må legge bedre til rette for næringslivet. — Kommunen må gi langt bedre vilkår for utvikling og vekst enn i dag og samtidig gjøre det attraktivt å etablere seg her, sier Venstres ordførerkandidat Karl M. Buchholdt, som vil ha raskere saksbehandling og redusert byråkrati for næringslivet i Levanger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

-Næringsdrivende som fremmer en sak overfor kommunen skal få forutsigbar saksbehandling og raskt svar, og svaret skal så langt som mulig imøtekomme bedriftens behov, sier Buchholdt, som også ønsker et høyere næringspolitisk engasjement og en interessert og imøtekommende administrasjon. – I dag mangler kommunen en klar strategi for blant annet småindustri og teknologiske bedrifter, sier Buchholdt.

—Mange snakker om at det er langt bedre vilkår for bedriftene på Verdal. Dette skyldes nok at det er lav kommunal næringsinteresse og et dårlig kommunalt næringsklima i Levanger, sier Buchholdt. Venstre vil satse på bedriftene i Levanger gjennom å legge til rette for økt lønnsomhet og omsetningsvekst i eksisterende bedrifter, og en økning i nyetableringer og arbeidsplasser. —Dette vil vi gjøre gjennom raskere saksbehandling, redusert byråkrati, og målrettet oppfølging av bedrifter på rådgiving og incentivordninger, sier Buchholdt.

Samtidig tar han til orde for en gjennomgang av de kommunale gebyrene og avgiftene med henblikk på å redusere det samlede avgiftstrykket. — Det siste vil treffe bedriftenes bunnlinje. Kommunens oppgave er å sette næringsutvikling på dagsorden, og unngå å skape vanskeligheter for den som vil noe, avslutter Venstres ordførerkandidat.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**