Venstre åpnet valgkamp med fiskeri som tema

Fornybare ressurser for næring og miljø var i fokus da Venstre i Møre og Romsdal åpnet sin valgkamp 15.august. Dagsturnéen startet på Nordmøre, gikk videre over Romsdal og til Sunnmøre. Første besøk var i Averøy, deretter Molde, Ålesund og Giske. God pressedekning ved alle besøkene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Liaholm, Averøy

Foto: RH

Fiskeri ble valgt som Venstre sitt hovedtema ved valgkampoppstart fordi dette er en fornybar ressurs som vi må sikre for fremtiden. Og den er av stor betydning for Møre og Romsdal.

Fokus ble satt på båt, kvoter, lønnsomhet, gytefelt, rekruttering, forskning, foredling, markedsføring, pengemarkedspolitikk, arealbruk i sjø.

Utfordringer ble diskutert som konstruksjon og drivstofforbruk til fiskebåter, størrelse og antall kvoter, nettolønnsordning, formueskatt, vern om gytefelt i områder for leteboring etter olje, utdanning innen fiskerifag knyttet til fiske og foredling, sjømat som ernæring og helseprodukt, og spørsmål om produksjonsavgift knyttet til bruk av sjøareal.

Venstre har mange fiskerikyndige politikere. Det ble interessante utvekslinger av kunnskap og synspunkter under alle besøkene.

Notbinding 2

Foto: RH

En viktig oppgave videre er å formidle ut til velgere og påvirke politikk slik at vi sikrer fiske som næring og virksomhet for generasjonene etter oss. Petroleumsvirksomheten har stor betydning i dag og vil fortsatt være en svært viktig næring for Norge. Fiske og fiskerier må sikres parallelt og gis politisk oppmerksomhet i et fremtidsperspektiv.

Besøkene som ble foretatt var følgende:

I Averøy entret delegasjonen fiskebåten Liaholm , en større kystnotbåt, som er hjemmehørende i Averøy. Samtalen mellom politikerne og skipper Ivar Gustad.

Brunvoll, Gunn Berit Gjerde

Foto: RH

Molde: besøk på Brunvoll der omvisning og orientering ble gitt av direktør Terje Dyrseth. Her var tema effektiv fremdrift av båter med fokus på thrustersystemer / propell, der Brunvoll konstruerer og produserer for et marked over hele verden.

Møre og Romsdal Fiskarlag

Foto: RH

Ålesund: Besøk hos Møre og Romsdal Fiskarlag, hvor det gitt orientering ved daglig leder Ole Morten Sorthe.

Giske: Befaring i Godø-tunnelen.

Iver Nordeth intervjues av nrk

Foto: RH

Rederiet Roaldnes

Foto: RH

Besøk hos Rederiet Roaldnes. Der ble orientering gitt av direktør Tore Roaldsnes som også er styreleder i Fiskebåtredernes forbund.

Deltagerne på valgkampturneen

Foto: rh

Med på turneen var andidatene Gunn Berit Gjerde (1), Iver Nordeth (2), Frøydis Austigard (3), Kirsti Dale (4), Pål Farstad (5) og Britt Giske Andersen (6).
Fylkesleder Helge Hamre og nestleder Ragnhild Helseth deltok også.
På bildet sees flere av deltagerne på vei over Romsdalsfjorden. Fra venstre sees Frøydis, Britt, Pål, Iver, Gunn Berit og Ragnhild.

På Valderøya ventet Giske Venstre med smil, paraplyer og grønne hjerter.

Regn, men godt humør på Valderøya

Foto: RH

Giske Venstre tok imot MRV

Foto: RH

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**