Du bestemmer hvilket samfunn vi skal ha

I dette innlegget presenterer Julie Andersland, Mona Hellesnes og Trine Skei Grande Venstres visjoner for Bergen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

Etter sommerens ufattelige tragedier føles det rart å gå en valgkamp i møte. Sterke ord er formulert av klokere hoder enn våre, og vi skal ikke begi oss ut på en bearbeiding eller en analyse av terrorhandlingene 22. juli. Men én ting får ikke stå uimotsagt: De som mener at de grusomme hendelsene i juli gjør lokalpolitikken liten, de som mener de hverdagslige bekymringene blir små, de som mener en lokalvalgkamp blekner i den store sammenhengen — de tar feil.

Et demokrati under angrep tvinger oss til å slå ring om folkestyret, men det er ikke et abstrakt begrep vi skal beskytte. Lokaldemokrati handler om din hverdag og ditt liv — og ditt liv kan aldri bli trivielt eller ubetydelig.

Vi i Venstre er så freidige at vi ber deg om mandat til å endre politikken i Bergen. Det er mye som er bra, og byrådet styrer ikke byen i ekspressfart i retning avgrunnen, slik enkelte vil få oss til å tro. Men det er mye som står ugjort, og det er mange som faller utenfor.

Et grønnere, borgerlig byråd
Venstre ber deg om hjelp til å dra det borgerlige byrådet i en grønnere, varmere og mer ansvarlig retning. Trafikkproblemene i Bergen øker stadig, og er til stor skade for folks helse og for næringslivet. Vi vil ha bort bilkøene, og vil bruke de verktøy vi vet virker — køprising og et bedre kollektivtilbud.

Venstre ber deg om støtte til å hjelpe de som virkelig sliter. De rusavhengige og deres pårørende fortjener modige politikere som tør bruke virkemidler som fungerer — sprøyterom og heroinassistert behandling.

Trine Skei Grande på talerstolen under Venstres landsmøte i Trondheim 2011.

Foto: Christoffer Biong

Dette valget handler ikke om oss politikere, men om deg som velger. Det er du som skal bestemme hvilken vei samfunnet skal gå. Alt vi kan gjøre, er å fortelle deg om våre løsninger.

Venstre har en helhetlig politikk for et varmere velferdssamfunn som ser enkeltmenneskets behov, en helhetlig politikk for nye arbeidsplasser, bærekraftig vekst og en trygg kommuneøkonomi. Derfor er vi enige om å flytte så mye makt som mulig fra oss politikere til deg og ditt lokalmiljø. Derfor er vi enige om at et kollektivløft i Bergen er nødvendig for å fjerne bilkøene. Derfor er vi enige om å prioritere statlige midler til bybanebygging i Bergen.

Velferd, næring, miljø
I Venstre snakker vi sammen, og gir deg klare alternativer. Enten det er i bystyret i Bergen, på fylkestinget i Hordaland eller på Stortinget i Oslo, kjemper vi for det samme — et varmere velferdssamfunn, et bærekraftig og nyskapende næringsliv, og en grønnere fremtid for oss og for barna våre.

I Bergen har Venstre valgt å gå til valg på et grønnere, borgerlig byråd, men det er du som bestemmer. Vi vil kjempe for bybane, mot bilkøer og med de rusavhengige, men vi kan ikke gjøre det alene. Vi trenger din hjelp, og din stemme.

Julie Andersland, 1. kandidat for Venstre i Bergen
Mona Haugland Hellesnes, 1. kandidat for Venstre til fylkestinget
Trine Skei Grande, partileder i Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**