Venstre satser på skolen

En skole for kunnskap og like muligheter krever faglig sterke lærere. Målet er en god og inspirerende skole for elevene. Derfor vil Venstre gi alle lærere tid og ressurser til faglig påfyll gjennom systematisk etter- og videreutdanning, skriver førstekandidat til fylkestinget Roar Sollied:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Venstre satser på skolen

Skole

Foto: Luth

Skolens viktigste oppgave er å gi den enkelte elev best mulig kunnskapsnivå, gode grunnleggende ferdigheter og tro på egne evner. Utdanning er rett og slett forutsetningen for framtidens arbeidsplasser og velferd. En skole for kunnskap og like muligheter krever faglig sterke lærere. Målet er en god og inspirerende skole for elevene. Derfor vil Venstre gi alle lærere tid og ressurser til faglig påfyll gjennom systematisk etter- og videreutdanning.

Inpirerende og rekrutterende skoler
Skolen må se, oppmuntre og gi rom for ungdommens skapende evner og talenter. De som etter fagplanenes mål vurderes som svake, kan ha styrker som er viktige for personlig vekst og framtidige arbeidsplasser. Alt samarbeid med næringslivet, høyere utdanning og kulturinstitusjoner vil i så måte berike skolen og hjelpe den enkelte til å finne ei framtid for seg sjøl og for samfunnet. Den som skal legge dette viktige grunnlaget for sitt voksne liv, må også få velge hvilken skole som passer best.

Men også de fysiske omgivelsene og relevant undervisningsutstyr er viktig. I Troms har renovering av videregående skoler stadig blitt utsatt på grunn av regionale struktureringer. Troms Venstre mener at man må kunne komme i gang med tiltak på skoler og bygg vi opplagt må ha med videre, ellers vil flere elevkull og arbeidstakere lide av det, og vi vil i større grad slite for å få de beste fagfolkene til lærere for våre ungdommer.

Kunnskap og like muligheter
Venstre vil først og fremst ha en sterk offentlig skole, men er åpen for friskoler og positiv til det mangfold av muligheter det kan gi. Venstre vil ha en storstilt satsing på skole, kunnskap og forskning i landet, og det har Venstre vist både i alternative statsbudsjetter og i sitt arbeid i Utdanningskomiteen og fylkesbudsjettet for Troms.

Topp tre Troms V

Foto: Venstre

Troms Venstre har forsterket listetoppen med to unge kvinner, Elin Sandvik og Maria Fjellstad, som har ferske elev- og studenterfaringer med seg fra videregående og høyere utdanning. Førstekandidaten har vært i Utdanningskomiteen i to av tre perioder og har tjue års yrkeserfaring fra videregående skole i Troms.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**