Finn ditt parti

Lurer du på hva du skal stemme ved valget? Har du kanskje ikke fulgt så godt
med på politikken i det siste? Kanskje har du prøvd å følge med, men synes
det er vanskelig å få oversikt. Kanskje er det første gang du skal stemme.
Din stemme kan endre valgresultatet. Du vet du bør finne ut hva du skal
stemme før 12. september, men vet du hvor du skal begynne å lete?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Det er knappe fire uker igjen- du har fire alternativer.

Du kan ta skikkelig i: Følge med i avisene i tiden frem til valget. Lese deg opp på hva som har foregått siden forrige valg, lese partiprogram, snakke med politikerene på torget, finne ut om partiet du stemte på sist har innfridd forventningene dine. De færreste av oss har tid og lyst til dette.
Det finnes enklere alternativ.

Du kan finne ut hva partiene mener om det som er viktigst for deg. Det er dette mange valgomater hjelper deg med. Men du kan også snakke med familie, venner og kjente for å finne ut hva du bryr deg mest om og bruke partiprogrammene for å finne ut hva partiene mener. Kanskje er det
skolepolitikken som opptar deg mest. Kanskje er det vilkårene for næringsliv eller frivillige organisasjoner. Kanskje vet du ikke helt. Kanskje tar også dette for mye tid. Det finnes et enda enklere alternativ.

Les første side i partiprogrammene. Det du leser- stemmer det med slik du tenker? Les litt lenger. Forteller programmet om verdier som ligner på dine? Hva sier magefølelsen deg- tror du at du kan stole på menneskene bak disse programmene?

Fordi det er mennesker og tillit det handler om. Når du stemmer på et parti stemmer du mennesker inn i bystyret. Men de aller fleste lokalpolitikerene figurerer ikke på forsiden av avisene, og du vet kanskje ikke hvem alle er og hva de brenner for. Det er heller ikke godt å vite hva de vil gjøre i hver enkelt sak de vil få på bordet i bystyret. Men det du vet er at de har vært med å vedta det programmet du har foran deg. Programmet representerer verdiene og intensjonene til de menneskene som nå ber deg om din stemme. Det er lov å stole på magefølelsen. Klart det er en risiko for at du ikke er enig i alt de gjør- men sjansen er stor for at de vil jobbe for mange av de tingene du tror på om dere har samme syn på hva som er viktig. Her er partiene du kan stemme på i Tønsberg i år:

· Arbeiderpartiet
· Bylisten mot bomring
· Fremskrittspartiet
· Høyre
· Kristelig Folkeparti
· Kristent Samlingsparti
· Kystpartiet
· Miljøpartiet De Grønne
· Rødt
· Senterpartiet
· Sosialistisk Venstreparti
· Venstre

Det fjerde alternativet er å la være å stemme. Det er ditt valg, men tenk deg godt om. Din stemme kan endre valgresultatet.

Vivi Glückstad Karlsen
medlem Tønsberg Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**