Vellykket valgkampåpning

I sterk konkurranse med Street Parade og elektrifiserte gatemusikanter, åpnet Haugesund Venstre sin valgkamp i formiddag. Tross konkurransen var åpningen vellykket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Fra valgkampåpningen

Foto: Tore Nilsen

Selv om det store flertallet av byens borgere som hadde funnet veien til sentrum, nok hadde jazz som førsteprioritet, var det mange som var innom vår stand. Haugesund Venstre la i sin valgkampåpning hovedvekten på lokaldemokratiet, et tema som fikk forhøyet aktualitet etter den 22. juli.

Haugesund Venstre tar til orde for åtte tiltak for å bedre lokaldemokratiet i Haugesund:

Fremme meroffentlighet
Alle kommunale virksomheter skal fremme meroffentlighet. Dette gjelder også virksomheter som er helt eller delvis eid av Haugesund kommune.

Åpne møter
Venstre vil at alle møter skal være åpne. Dette gjelder også styremøter i de ulike kommunale og interkommunale selskapene som ivaretar en rekke forskjellige samfunnsmessige oppgaver.

Bedre og gratis informasjon
Venstre vil at all kommunal informasjon som ikke er unntatt offentlighet, skal gjøres gratis tilgjengelig og lett søkbar på kommunens nettsider.

Overføring av alle møter på nett
Venstre vil ha lyd-/videooverføring av møtene i bystyret, formannskapet og alle de andre politiske utvalgene i kommunen.

Innføre lobbyregister
Alle som tar kontakt med kommunen skal føres i et eget lobbyregister, så sant slik kontakt ikke skjer som privatperson og gjelder private forhold.

Innføre ungdomsråd
Det er viktig at også unge borgere får være med å forme sin egen fremtid. Vi ønsker et ungdomsråd/ungdommens bystyre som kan fremme saker ungdom er opptatt av

Fremme innbyggerinitiativ
Innføre "åpen spørretime" og informere om og oppfordre til innbyggerinitiativ.

Gi borgerne mulighet til å bli hørt
Bruke åpne høringer i saker som gjelder store grupper av innbyggere og/eller der det er konflikt mellom særinteresser og fellesskapets behov.

Innbyggerundersøkelsen viser at det er mange som mener at det er altfor vanskelig å få kontakt med politisk ansvarlige i Haugesund, og at den enkelte borger i liten grad kan stille politikerne til ansvar for de vedtak som blir gjort. Haugesund Venstre har ved en rrekke anledninger reist spørsmål rundt åpenhet og innsyn i Haugesund kommune, og det vil vi også gjøre i kommende periode.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**