Møre og Romsdal Venstre starter valgkampen

Mandag 15. august starter M&R Venstre valgkampen med bedriftsbesøk i de 3 byene i fylket.
Vi stiller sterkt med de 6 øverste på listen, bestående av vår Fylkesordførerkandidat i spissen, Gunn Berit Gjerde, Iver Nordseth, Frøydis Austigard, Kirsti Dale, Pål Farstad og Britt Giske Andersen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Gunn Berit Gjerde

Foto: Møre og Romsdal Venstre

På ettermiddagen i Ålesund og Giske er tema for dagen fisk og samferdsel, og programmet er som følgende:

Kl. 15.00 blir de å finne hos Møre og Romsdal Fiskarlag og Ole Morten Sorthe, der temaene vil være bl.a. vern av Møresokkelen og rekruttering av fiskere. Venstre går til valg på at de liker fisk, og fisk i olje er ikke et alternativ for oss. Vi er ikke i mot oljeutvinning, men i valget mellom olje og fisk vil vi være klar i talen. Vi leker oss ikke med arvesølvet vårt og merkevaren ren fisk, er mer bærekraftig enn oljen vil være i fremtiden. Dette har Venstre vært tydelige på hele tiden!

Ca. kl. 16.30. Vi kjører Godøytunnelen, kanske en av de farligste i Norge. Den sto tidligere på prioriteringen når de undersjøiske tunnelene til Giske ble renovert, men etter en litt "trasig" start på det arbeidet, som også fikk økonomiske konsekvenser, ble dessverre denne ofret for å gjøre opp regningen. Godøy tunnelen mangler radiosamband, lekker som en sil og har for dårlig belysning. Skjer det en alvorlig ulykke, så kan ikke det varsles før noen har kjørt ned, sjekket og kjørt opp igjen. Dette er helt uholdbart! Dette er også skolevei for ca.50 barn som sokner til ungdomsskolen på øya. Iver Nordseth, tidl leder av Samferdselkomiteen vil opppdatere oss om status. Han var avgjørende da han i forrige periode fikk på plass finansieringen av Alnes tunnelen i rekordfart, og sikret at Alnes både som bosted og turistattraksjon fikk livets rett.

Ca. 17.30. Vi besøker rederiet Roaldsnes AS og daglig leder Tore Roaldsnes på Vigra.

Rederiet som er ledet av Tore Roaldnes, har 6 årsverk på land og over 70 mann på fast hyre.
Også her vil Venstres fiskeripolitikk bli tema og vi regner med klar tale fra daglig leder på utfordringene fiskeriet har både i dag og i fremtiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**