Ett Agder med drivkraft

Venstre på Agder går til valg med et klart og omforent ønske om en viktig demokratireform i landsdelen vår.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Som det eneste partiet i landsdelen, står alle lokallagene i Venstre samlet om at tiden nå er moden for at de to fylkene bør slå seg sammen. Venstre har selv allerede tatt konsekvensene av dette, og har etablert ett felles fylkeslag, Agder Venstre, som en sammenslutning av fylkeslagene i Aust- og

Aust- og Vest-Agders fylkesvåpen

Vest-Agder.

Det er tre viktige grunner til at denne reformen nå må gjennomføres:

•Vår landsdel skal nå få den tyngden den fortjener i nasjonal politikk. Et samlet Agder vil bli landets 6. største fylke målt i folketall, og da skal vi sørge for at vi får det gjennomslag i nasjonale beslutningsprosesser som landsdelens størrelse tilsier.

•Vi er en landsdel som er blitt veldig mye bedre knyttet sammen, siden den gang fylkesgrensen mellom Agderfylkene ble tegnet på kartet. Vi har fått infrastruktur i samfunnet som de bare kunne drømme om, de som levde på den tiden: Motorveg, Internett, mobiltelefoner og mye mer. Vi har derfor i all praksis utviklet oss til én landsdel i dag. Dette er noe som de aller fleste samfunnsinstitusjonene, både private og offentlige, har tatt konsekvensene av, og har høstet gevinstene av. Bare ikke det fylkeskommunale byråkratiet.

•Vi har behov for et bedre og mer effektivt demokrati, og for en mer effektiv forvaltning. Vi har behov for å bruke mer av de offentlige midlene til tjenesteyting, til utdanning og til enda mer investeringer i samferdsel. Vi har ikke behov for å opprettholde to fylkesadministrasjoner, to fylkesmenn eller to fylkesting på hver sin side av en fylkesgrense som er gått ut på dato. Derimot har vi behov for mer folkestyre over viktige landsdelssaker som i dag ofte avgjøres gjennom ineffektive og udemokratiske prosesser.

Stein Inge Dahn

Sammen er vi sterke. Sammen skal vi vise at Agder, med vårt livskraftige og internasjonalt orienterte næringsliv, universitet og forskningsmiljø skal utvikle seg til en betydelig sterkere drivkraft i Sør-Norge og i Skagerrakregionen.

Stein Inge Dahn
Fylkestingskandidat Venstre Vest-Agder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**