Tre planer for å bevare markagrensa

DT drar opp en debatt om markagrensa i Drammen midt i det som er definert som en valgkampfri sone etter terroren på Utøya og i Oslo. Jeg vil ikke angripe DT for dette, men støtte de i å ta opp lokalpolitiske problemstillinger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Interessegrupper med en klar egeninteresse gir ikke velgerne svar på spørsmålet de sitter med; er det virkelig nødvendig å bygge ut marka eller dyrkbar mark?
Svaret er nei. Drammen har store ressurser tilgjengelig når det gjelder tomteareal til boligutnytting.
Jeg vil nevne tre av Drammen Venstres planer for bevaring av markagrensa:

1. I Drammen drives det næring i sentrum som er meget arealkrevende. Dette gjelder særlig virksomheter tilknyttet bilnæringen og lettere industri. Fra Oslo har vi erfart at det er mulig å kombinere bilsalg og verksteder med en høy arealutnyttelse. Vi ser dette best i bydelene Skøyen og Ensjø. Hvor bilrelatert virksomhet kombineres med bymessige strukturer og boligutvikling. Her må politikerne være kreative og fordomsfrie for å få til dette.

2. Drammen preges fortsatt av store uutnyttede områder, Kvartaler og hus som er revet og som idag ligger brakk eller utnyttes til gateparkering. Ved å få gateparkeringen over i parkeringshus og gjøre det mer attraktivt å utnytte disse ubygde områdene kan store områder gjøres tilgjengelig for boligutnytting.

3. Drammen havn preges idag av elendig arealutnyttelse. Havna disponerer store områder som ikke benyttes aktivt som havn. Særlig gjelder dette området fra Strømsø, Tangen og Brakerøya. På sikt viser studier utført av Drammen Venstre at deler av Holmen kan frigjøres til bolig og næringsformål. For å få til dette må Drammens politikere vise vilje til å få til en slik utvikling.

Natur

Foto: Luth

Drammen Venstre vil derfor ha et en bedre vern av Drammensmarka og dyrkbar jord enn i dag.
Det er ikke valgkamp å opplyse om dette. Å overlate en særdeles viktig debatt til sterke interessegrupper som på toppen av det hele har en høyst kreativ virkelighetsforståelse er ikke å hegne om demokratiet. Etter de forferdelige terroraksjonene 22. juli er det nettopp det å hegne om lokaldemokratiet vi bør gjøre. Politikere må kunne delta i en folkelig debatt med saklig informasjon om hva deres eget parti vil gjøre, uten å bli beskyldt for å drive valgkamp.

Ståle Sørensen

Foto: Torbjørn Tandberg

Ståle Sørensen, bystyrekandidat Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**