Valgkampmarkeringer over hele fylket

Valgkampen er i gang. Over hele Rogaland har partiene startet aktivitetene i forkant av valget 12. september. I Stavanger var det en felles markering der alle partier deltok. I Haugesund åpnet Venstre valgkampen med å presentere tiltak for mer demokrati. På Finnøy fikk Venstres ordførerkandidat Gro Skartveit drahjelp av fylkesordførerkandidat Helge Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Fra valgkampåpningen

Foto: Tore Nilsen

Haugesund Venstre la i sin valgkampåpning hovedvekten på lokaldemokratiet, et tema som fikk forhøyet aktualitet etter den 22. juli. Byens innbyggerundersøkelse viser at det er mange som mener at det er altfor vanskelig å få kontakt med politisk ansvarlige i Haugesund, og at den enkelte borger i liten grad kan stille politikerne til ansvar for de vedtak som blir gjort.

Haugesund Venstre tar derfor til orde for grep for å åpne kommunen opp og bedre lokaldemokratiet i Haugesund. Les mer her >>

I Stavanger var det felles markering for alle partiene på Arneageren. Ungdomspolitikerne talte. – Den beste måten å hedre de drept 22. juli er å kjempe for åpenhet, demokrati og de liberale verdiene. Det vil jeg og Venstre gjøre, sa Venstres ungdomskandidat, Sofie Braut Bache. -Venstre har en stolt liberal historie siden vi ble stiftet i 1884: Parlamentarisme, religionsfrihet, juryordningen, allmenn stemmerett, folketrygden og nå at 16-åringer har stemmerett.
Deretter snakket hun om det lokale sakene som opptok henne. – Jeg vil ha bybane. Jeg vil sikre boliger nok til de som står i kø. Jeg vil arbeide for at læreren har tilstrekkelig kompetanse. Jeg vil ha gode vilkår for grundere slik at de tør å starte opp bedrifter. Og jeg vil lytte til de på min alder, for jeg brenner for ungdomskultur, sa hun. Les om åpningen her >>

Finnøy Helge Solum Larsen Gro Skartveit

Foto: Rogaland Venstre

Finnøy Venstre åpnet valgkampen på Tomatfestivalen på Judaberg. Ordførerkandidat Gro Skartveit var sammen med alle sine støttespillere godt synlige på den viktigste og største folkefesten i Ryfylke. Fylkesordførerkandidat og nestleder i Venstre, Helge Solum Larsen var også kommet for å gi ordførerkandidaten på Finnøy støtte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**