Belysning på Jar stasjon langt over internasjonale anbefalinger!

Bærum Venstre tok opp dette umiddelbart etter at lysene på stasjonen ble slått på. Man kunne knapt tro sine egne øyne. Det er spesielt at dette ble ansett som passende belysning i et boområde beliggende godt utenfor byen. Reaksjonen til berørte naboer og turgåere lot derfor heller ikke vente på seg. Vi tok saken opp med de ansvarlige og i planutvalg og i kommunestyret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Et lysseminar ble arrangert av kommunen i april. I forkant ble lysforholdene på Jar stasjon målt av lyskonsulent Linda Vigsnæs målt til 90-135 lux. EU-anbefalinger til belysning av stasjonsanlegg er satt til 20-50 lux. KTPs krav er satt til 75 lux. Det er dermed dokumentert at belysningen på Jar stasjon er høyt over KTPs egne krav og svært høyt over EU anbefalinger.

Jar stasjon

Foto: OR

Dette sier jo det meste.

Lysforurensingen har mange konsekvenser både for berørte naboer som blendes i egne stuer og turopplevelsen for turgåere i friområdet.
Venstre reagerer sterkt også med tanke på det unødvendig høye strømforbruket.

Vi er glade for reaksjonen til Bærum kommune ved plansjef Wøhni.
Vi forventer at KTP er seg sitt ansvar bevisst med hensyn til effektive, gode tiltak på Jar stasjon og for de kommende stasjoner langs den etterlengtede Kolsåsbanen.
Ikke minst forventer vi at KTP følger egne og internasjonale anbefalinger.

Bærum Venstre vil følge opp saken videre!

Hilde Arneberg

Hilde Arneberg

Foto: I.Skonnord

Bærum Venstres 2. kandidat til kommunevalget

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**