Et knakende godt lokalvalg

La oss benytte anledningen til endelig å få en skikkelig lokal valgkamp.
Hvert eneste lokalvalgår skuffes mange over at media og sentrale politikere retter fokus mot saker og problemstillinger som i grunn ikke vedtas lokalt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Enkelte partier ønsker å diskutere innvandringspolitikk, andre partier ønsker å diskutere Norges forhold til EU, andre partier igjen ønsker å diskutere skolepolitikk, men i en sammenheng og med forslag til løsninger som har intet å gjøre med de vedtakene som fattes lokalt.

Valg

Foto: illustrasjon

Lokal debatt
Norge er et av de mest sentralstyrte landene i Europa. Mens andre land overfører makt til sine provinser, kommuner og delstater er Norge et av få land som samler stadig mer makt i statens hender.
La oss få en debatt om dette, men først og fremst la oss få en debatt som handler om sykkelstier, byutvikling, lokale miljøtiltak, sentrumshandel, skole og sosiale tjenester.
En valgkamp der riks- og fylkespolitikere blir støttespillere til de kommunale politikere som ønsker seg en taburett etter årets valg.

Kommunens oppgaver
La oss få en debatt hvor velgerne får grunn til å ta kommunevalget på alvor for en gang skyld.
La oss få en debatt om oppgaver som kommunen bør løse i kommende periode og ikke skittkasting og konfrontasjoner som skal vise hvem som er best i fortid, nåtid og fremtid.

Terror
La oss i skyggen av årets terroraksjoner få en saklig valgkamp med fokus på kommunen og kommunepolitikerne. Hva de står for når det gjelder de forskjellige politiske løsninger de ser for seg å være med på å løse i neste periode 2011—2015. Vi i Venstre har bidratt og vil fortsette å bidra til et slikt debattklima, la oss håpe at det i år følges opp av et samlet politisk miljø både i kommune og i Storting.

Ståle Sørensen

Foto: Torbjørn Tandberg

Ståle Sørensen, bystyrekandidat Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**