-Dere bærer demokratiets framtid

I dag åpnet Unge Venstres tradisjonsrike sommersamling på Tromøya utenfor Arendal. Åpningsdagen begynte med en minnemarkering, der Unge Venstres leder Sveinung Rotevatn, stortingsprest Per Arne Dahl og Venstres nestleder Helge Solum Larsen holdt appeller.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Helge Solum Larsen på Unge Venstres sommerleir 2011

Foto: Eva Kvelland

-Demokratiet er beskrevet av dets motstandere som svakt og skrøpelig. Det er det slett ikke, sa Solum Larsen under markeringen.-Det er i slike situasjoner som dette demokratiet viser sin sanne styrke. Det finnes ikke noe annet styresett som er i stand til å takle slike kriser som et moderne, åpent demokrati.
-Det er demokratiet som får frem det beste i oss, sa Solum Larsen. -Vi står skulder til skulder med våre medmennesker, vi yter det maksimale, vårt liv om nødvendig, for å hegne om det og de man er glad i. Angrepet var terror mot oss alle. Sorgen er vår felles sorg.

Deltakerne har begynt å ankomme Unge Venstres sommerleir 2011

Foto: Thomas Havro Hansen

Venstre står her last og brast med dere unge, var Solum Larsens budskap. – Det er dere som bærer demokratiets framtid på deres skuldre. Dere bestemmer hvilke verdier og holdninger Norge skal preges av i årene som kommer. Dere vet at vi ikke kan ta noe for gitt. Vi er umåtelig stolte av dere! For vi vet dere vil kjempe.

-Det vil bli en trygg og god samling, med et bra faglig og sosialt innhold, sier Unge Venstres leder Sveinung Rotevatn. – Unge Venstre er en stor familie, og som alle familier har vi behov for å samles. Ikke minst i vanskelige tider.

AUF-flagget og Oslo kommunes byvåpen på Unge Venstres sommerleir 2011

Foto: Thomas Havro Hansen

Rotevatn understreker at sommersamlingen arrangeres i samråd med AUF, de andre ungdomsorganisasjonene, og med PST. Voksne vil være tilstede hele tiden, og samlingen vil få daglige besøk av politiet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**