Til barrikadene for Laksevåg

Jeg synes det er bekymringsverdig at Laksevåg bydel er svært underrepresentert i Bergen bystyre. Dette er opplagt et problem for bydelen at så få bystyrerepresentanter har inngående kunnskap om hvordan det er å leve i bydelen, det sier tidligere bydelsstyrerepresentant for Venstre i Laksevåg bydelsstyre, Trond W. Tveiten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Ser vi på partienes lister ved høstens valg er Laksevåg også der kraftig underrepresentert.

Jeg ønsker derfor å oppfordre velgerne i bydelen til å ta saken i egne hender. Her bør velgerne gå igjennom listene og benytte seg av ordningen med kommuleringer og slengere, sier Trond W. Tveiten.

Det blir et stort demokratisk problem når en bydel med over 30.000 innbyggere er så dårlig representert i dagens bystyre og ser ut til å også bli like dårlig representert hvis ikke velgerne organiserer seg og gjør noe, sier Wathne Tveiten.

Jeg mener også at man må gjenopprette bydelsstyrene og gi dem flere oppgaver og mer myndighet. Blant annet bør det innføres direktevalg på bydelstyremedlemmene slik de har i Oslo. Dersom vi gjør bydelsstyrene mer attraktive vil dette helt klart kunne ha en rekrutterende effekt inn mot bystyret i og med at bydelsstyrene dermed kan rekruttere dyktige folk som senere tar et steg opp til bystyret, fortsetter Trond W. Tveiten.

Får bydelsstyrene mer makt og myndighet vil de også kunne bli tatt enda mer på alvor av bystyret og byrådet. Jeg tror det ville ført til at de i større grad hadde blitt hørt i viktige saker for bydelen, avslutter Trond W. Tveiten

Les saken på ba.no her.

Valg 2011

Foto: Ukjent

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**