Mangel på respekt

Trond W. Tveiten hadde følgende leserinnlegg på trykk i BA 19. juli:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Holder debatter på lenge nok så vil en eller annen finne på å bruke ordene Hitler eller Nazi. I BA den 15. juli demonstrerer Wilfred Høsteland hvordan dette usmakelige trikset kan utføres.

“De to store verdensløgnene” kaller han innlegget, og de som står for løgnene er de som ikke er enig med ham. Dermed bruker han nazi, kommunist og sosialist sammenligninger om alle de som ikke deler hans syn på Israel.

Debatten om det som foregår i Israel og Palestina er en viktig debatt, derfor er det synd at den blir ødelagt av personer som Wilfred Høsteland som ikke eier evnen til å holde en saklig tone.

Høsteland er ikke alene om denne merkelige formen for retorikk. Man finner den blant menighetsblader som Norgeidag og andre obskure blekker. Jeg begynner å lure på om flere av de såkalte Israel venene har lært seg normal folkeskikk. Det må vel være lov å kritisere Israel uten å få et Nazi eller kommunist stempel.

Jeg håper på en god debatt om dette viktige temaet, men da må en del folk lære å besinne seg litt og lære seg evnen til å lytte.

Trond Wathne Tveiten

8 Plass på Venstres liste

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**